Citat:
În prealabil postat de RappY
Din cartea „Bizanț după Bizanț” a lui Nicolae Iorga despre cum se prăznuia Paștele în Constantinopol chiar și sub ocupație otomană în veacul al XVIII-lea:
Practic, sub ocupație musulmană creștinismul era mai activ decât este sub influență apuseană.
|
Frumos și citatul, eu rămân la părerea că mulți nu știu că a treia zi de Paști și după Nașterea Domnului e cu cruce roșie, e o concluzie bazată întrebând diferiți oameni.
Întreabă și tu câți cunoscuți știu că e cu cruce roșie a treia zi, oameni care merg la Biserică și care nu.
Eu știu oameni care cântă în cor, deci și-au asumat o anumită membralitate în Biserică și nu-i vezi a treia zi de Paști în Biserică.
Repet nu toți merg la lucru sau sunt nedeplasabili fizic, într-un oraș de peste 150.000 de locuitori ar trebui să umpli bisericile respective numai cu cei care nu au vreo obligație sau ocupație în acele zile a doua și a treia zi de Paști.
A doua zi de Paști se umblă cu scuza că se merge în vizită, dar oricum ai putea merge la Liturghie în cartierul celui căruia îi faci vizita, că nu mergi de la ora 9 în vizită.