View Single Post
Vechi 13.08.2024, 03:00:21
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Ca sa fim "Onești" trebuie sa punem cap la cap ambele variante,nu doar varianta ta sau varianta "interpretărilor" mele "mincinoase",care daca ai văzut vin din niște pasaje,care n-au cum să fie mincinoase întrucât scrie acolo negru pe alb.
Ai citat selectiv anumite pasaje ca să susții că și în Noul Testament s-ar propaga ideea exclusivismului iudaic, și când îi trimite Iisus prima dată în comunitățile iudaice era pt că anticipa scandalurile care s-au iscat între tăiați împrejur care încercau să se dezică de restul.

De aceea nu i-a trimis întâi în Samaria, dar s-a întâlnit el personal cu o samarineancă, a vorbit cu o cananeancă, a remarcat credința unui sutaș roman șamd.

Matei cap 8
10. Auzind, Iisus S-a minunat și a zis celor ce veneau după El: Adevărat grăiesc vouă: la nimeni, în Israel, n-am găsit atâta credință.
11. Și zic vouă că mulți de la răsărit și de la apus vor veni și vor sta la masă cu Avraam, cu Isaac și cu Iacov în împărăția cerurilor.
12. Iar fiii împărăției vor fi aruncați în întunericul cel mai din afară; acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților.

Luca cap 3

23. Și I-a zis cineva: Doamne, puțini sunt, oare, cei ce se mântuiesc? Iar El le-a zis:
24. Siliți-vă să intrați prin poarta cea strâmtă, că mulți, zic vouă, vor căuta să intre și nu vor putea.
25. După ce se va scula stăpânul casei și va încuia ușa și veți începe să stați afară și să bateți la ușă, zicând: Doamne, deschide-ne! - și el, răspunzând, vă va zice: Nu vă știu de unde sunteți,
26. Atunci voi veți începe să ziceți: Am mâncat înaintea ta și am băut și în piețele noastre ai învățat.

27. Și el vă va zice: Vă spun: Nu știu de unde sunteți. Depărtați-vă de la mine toți lucrătorii nedreptății.
28. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților, când veți vedea pe Avraam și pe Isaac și pe Iacov și pe toți proorocii în Împărăția lui Dumnezeu, iar pe voi aruncați afară.
29. Și vor veni alții de la răsărit și de la apus, de la miazănoapte și de la miazăzi și vor ședea la masă în împărăția lui Dumnezeu.
30. Și iată, sunt unii de pe urmă care vor fi întâi, și sunt alții întâi care vor fi pe urmă.