View Single Post
Vechi 13.08.2024, 05:42:41
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Așa ca idee, mă bucură când cineva (de regulă tu de cele mai multe ori aici),se ancorează în dialog, indiferent de subiectul propus.

Chiar dacă eu devin "avocatul diavolului" in cele mai multe cazuri, aici de exemplu oscilez între acuzatorul/avocatul evreilor,in funcție de poziția interlocutorului.

Până la urmă acest exercițiu nu are cum sa nu fie constructiv, întrucât îndeamnă la studiu,la gândire,te provoacă să-ți pui întrebări și te poate trezi din letargie,tiktok sau scroll inutil,pe subiecte banalele și știri expirate.

Plus că există mulți care de multe ori se folosesc de asemenea citate în scopuri egoiste, și au făcut asta in istorie în moduri brutale, războaie, genocid etc.

De asta in multe cercuri discuțiile privind politica și religia sunt interzise (inclusiv în masonerie).Cel puțin cele contradictorii și care instigă la ură, discriminare, extremism,etc.

De aceea, repet, așa cum am spus și repetat cam in fiecare postare extinsă din acest topic...

Mare atenție la cum folosim informații,la cum le recepționăm și direcționăm întrucât există,mai ales în Biblie,așa cum am arătat pasaje care ,luate individual,pot duce la interpretări foarte radicale.

Tocmai de aceea ele sunt de multe ori lăsate în umbră, voalate, evitate și interpretate prin alte pasaje sau prin pasaje care exprimă opusul, dacă acestea există.

Acuma depinde de fiecare om,cum se raportează, însă orice om rațional,nu ar trebui sa devină un fundamentalist, nici în credință și nici necredința...

Ambele poziții au dus la regimuri cumplite.

Pe tine te rog sa abordezi cât consideri și ce consideri de cuviință pe subiect,eu m-aș baga pe alte subiecte mai blânde,din rațiuni de a nu provoca prea multă sminteală,in detrimentul cunoașterii și zidirii spirituale.

Desigur voi reveni pe acest subiect,dar deocamdată lăsăm să se așeze apele.

PS

Totuși nu mă pot abține,cu o mențiune la trimiterea ta in Ioan capitolul 1, despre care am făcut referire că vine de la Filon din Alexandria "citire",care a dezvoltat teoria logosului cu brațele pline de de platonism și Tora,pe care le-a amestecat bine de tot,și așa și-au făcut deschiderea la încheierea ciclului evanghelic,prin anii 90-100 într-un mod cât se poate de elegant și profund in cel mai frumos text din Noul Testament.....

Însă fără nicio legătură cu iudaismul autentic sau Hristosul Terestru....

Gata,trec pe hinduism, altceva, că mă simt prost sa tot fiu văzut aici ca dușman al creștinismului.... Nu-i cazul, efectiv dacă tratezi subiectul ajungi să dai de chestii care poate sunt deranjante in calitate de credincios..

Last edited by Seraphim7; 13.08.2024 at 06:12:07.
Reply With Quote