View Single Post
Vechi 27.08.2024, 09:51:17
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit

Cine poate spune ca asta-i realitate si asta-i vis? Care-i diferenta dintre poveste, film, basm, inchipuire, fabulatie, minciuna si realitate, adevar, legile realitatii ce definesc matrixul in care traim, nivelul de trecut cu bine plin cu cele vazute si nevazute care-ti incearca rabdarea in Credinta ca sa ajungi in nivelul de existenta superior?

Mie mi se pare ca realitatea contine in ea si visele care desi sunt numite vise acolo ai experiente cam ca in realitate deoarece poti avea aceleasi stari-trairi ca in realitate. Principalul e sa poti lasa in spate balastul filmelor ce te acapareaza pe termen lung tinandu-te captiv ca sa urmezi Calea pe care Dumnezeu te va face curat-drept si apoi sfant cu ochii mari deschisi larg.

Practic imi pare ca Lumina si Adevarul, Cuvantul divin ar defini realitatea in timp ce intunericul si minciuna duhurilor necurate ar defini visul, iluzia, delirul, tzepuirea, lenea.

Intai ar trebui sa te comporti crestineste in realitate si daca ai atins desavarsirea atunci o poti face si in vise, basme si filme si sa te comporti la fel. Sau poti face asta deodata de parca ai trai o singura realitate ce contine toate visurile si inchipuirile tale.

Odata ce ai inchis ochii si urechile si celelalte simturi parca intri in intuneric si acolo e foarte greu daca-ti pierzi reperele, valorile, comportamentul serios si incepi si-ti permiti sa te ”bucuri” ca totu-i posibil daca te minti convingator si crezi ca nebunul ca poti sa-ti permiti sa-ti permiti... sa barfesti de exemplu sau orice alte faradelegi si pacate... ”nevinovate” cu consecinte blestemate.

Trebuie sa fi curat si in realitate si in vis pana in inima, cu inima si abea atunci vei avea fericirea sa-L vezi pe Dumnezeu cu Duhul. Pacatuind n-ai cum sa-L vezi intradevar chiar daca sta la masa cu tine si-ti vorbeste tie, fatza catre fatza. Asa ca sa nu ne imbatam cu apa chioara!.. ca cica il cunoaste careva ”mare” teolog pe Dumnezeu.

Io nici pe mine insumi n-am cum sa ma cunosc, sa ma stiu darmite pe Dumnezeu pe care nu l-a vazut nimeni pana la unul, vorba regelui David, mare prooroc.

Iar viata vesnica fericita este sa Te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat si pe Mesia-Cuvantul cu Duhul pe care L-ai trimis.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 27.08.2024 at 10:34:50.
Reply With Quote