Citat:
În prealabil postat de Iorest
Ce tot atâta german în sus și în jos, (...)
|
Îmi pare rău, dar trebuie să aduc aminte de atitudinea pe care au avut-o și o au „naționaliștii de carton” de la AUR Sibiu, conform propriului lor material distribuit în campania electorală de la locale din acest an.
„(...) în lipsa sașilor plecați în masă în Germania pentru că aici probabil că nu se mai simțeau acasă,
am decis să vă păstrăm obiceiurile, cultura și limba dumneavoastră maternă trimițîndu-ne copiii să umple locurile rămase goale în școli și grădinițe, pentru că și noi iubim Sibiul!”
În comparație cu versiunea realistă de istorie a ceea ce s-a întîmplat, și care se poate deduce parțial din cele două citate date de mine mai sus (și mai am și multe altele..., ălea două sînt doar așa pentru exemplificare), „naționaliștii de carton” de la AUR Sibiu nu au făcut decât să distribuie o mare minciună, un mare fals istoric și o manipulare multiplicată în 10.000 de exemplare,
o perspectivă profund răsturnată și mincinoasă, falsă, când realitatea este că unii s-au folosit și se folosesc în continuare de români pentru a își perpetua niște instituții care în mod normal trebuiau desființate, și între timp le alterează, le atacă practic identitatea etno-culturală, națională în mod insinuos, prin așa-zisa „opțiune a părinților”, urmărind probabil într-o anumită măsură să îi și asimileze pe unii (de altfel unii dintre acei elevi sînt numiți în diverse texte fie „germanofoni”, adică niște vorbitori (și) de germană, așa fără nicio identitate, fără vreo istorie națională și așa mai departe; fie cum se vede mai sus, „germani fără ascendență germană”, adică efectiv li se inculcă și li se insinuează o altă identitate decât cea reală,
prin urmare intențiile de dezromânizare (cel puțin a unora dintre ei) au fost și sînt mai mult decât evidente).
Deci e clar pentru oricine că AURul, așa cum am demonstrat și în alte dezbateri nu are nicio legătură cu naționalismul și suveranismul românesc, ci este doar o formă de „parazitare”, de ducere în derizoriu a acestora, și evident de împiedicare a românilor să dezvolte adevărate mișcări sociale, politice, culturale, economice naționaliste și suveraniste, și este clar că astfel AURul nu face decât să facă jocurile unor dușmani ai românilor, ai României, ai identității românești și așa mai departe.
(Cei de la AUR Sibiu, pe lângă faptul că au falsificat istoria, indiferent dacă o cunosc sau nu, au făcut practic jocurile FDGR, în ceea ce privește această speță, care însă este una foarte gravă și foarte delicată, prin răspândirea unei narative false, de natură să ascundă fenomenele foarte grave care s-au întîmplat și continuă să se întîmple în cuprinsul Arhiepiscopiei Sibiului, adică al județelor Sibiu și Brașov, dar și să încerce să întrețină în mințile unora dintre cetățeni niște idei favorabile mai degrabă unor procese de autodistrugere și/sau autofalsificare identitară, să îi zicem așa, ... dar ei zic că ar fi reprezentanți ai românismului, așa zic ei, șarlatanii politici de AUR.)