Citat:
În prealabil postat de Iorest
De unde ai tu astfel de informații și unde e dovada ?
La început era altă listă de canonizare vehiculată, chiar cu cuvioși atohniți și nu era Arsenie Boca pe prima listă.
|
Informațiile sînt publice. În februarie 2021 sinodul BOR a hotărît că se vor face canonizări cu prilejul centenarului de la 1925 încoace.
Citat:
În ședința din 25 februarie, Sfântul Sinod a decis pregătirea procesului de canonizare a 12 preoți și călugări pentru anul 2025, când Biserica Ortodoxă Română împlinește 140 de ani de autocefalie și 100 de ani de la obținerea statutului de patriarhie.
|
https://basilica.ro/staretul-sihastr...a-pe-un-sfant/
Potrivit aceluiași sait „Basilica”, din partea administrației lui IPS Streza s-a trimis propunerea de canonizare pentru doi călugări / stareți, dintre care nu a făcut parte Arsenie Boca. Deci asta a fost opțiunea pentru procesul de canonizare pregătit de acum peste 4 ani pentru acest an.
Nu l-a împiedicat nimic și nimeni pe Tovarășul Streza să înainteze și propunere pentru Arsenie Boca, ceea ce din punctul meu de vedere duce la concluzia că în realitate, nu luându-ne după tot felul de fumigene aruncate la derută de acest personaj, și chiar și de servitori de-ai lui, a se vedea linkul din postarea anterioară cu textul de „fraiereală publică” al lui „Romeo de la Hermănștat”, deci în realitate, în adevărul real (eu cred că) Tovarășul Streza nu a dorit canonizarea lui Arsenie Boca, din „diverse” motive ascunse printre care cu anume probabilitate invidia lui hrăpăreață arhicunoscută, neostoita lui problemă cu „capra vecinului”, complexele lui de inferioritate dar și de „ultra-superioritate” (cum să îl canonizeze auto-ultraînchipuitul „colos” pe un „amărât”, pe un „neica-nimeni” ca Arsenie Boca?).
https://basilica.ro/sinodul-mitropol...de-canonizare/
În plus s-a mai discutat și despre „tratamentele” incalificabile de care a „beneficiat” Arsenie Boca din partea lui Streza și a unora din subordinea lui (nu mă refer la preotul Dumitrean) referitor la producția imundă despre Arsenie Boca, impertinentul ăla de „Aleicu” mai avînd și tupeul să spună că acel film imund ar putea să contribuie la canonizarea lui Arsenie Boca (poate eventual a contribuit, fără intenția tupeistului, doar că prin aceea că a fost o nouă suită de „tăvăliri în mocirlă” a memoriei lui Arsenie Boca).
„Episcopia Sibiului - operațiunea „Arsenie Boca” de „luptă” împotriva neomarxismului”