Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2024, 15:10:48
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Coordonatorul volumelor este Florian Bichir, care a și lucrat la CNSAS.
Iar inițiativa nu cred că are vreo legătură cu tovarășul STREZA (Liviu), de altfel nu cred că volumele au apărut cu vreun înscris la început al vreunei ,,binecuvântări" din partea personajului.
De zece ani de zile minimum l-am auzit pe pr Necula vorbind despre acele cărți și munca de documentare, iar editura Agnos e una cu care colaborează și el și Mitropolia Sibiului.

Citat:
În ceea ce îl privește pe Streza, lucrurile par destul de clare, în ciuda perdelelor de fum pe care și le tot aruncă el în jur. La Sinodul din februarie acest an, când fiecare mitropolie a înaintat potențiale cazuri pentru canonizare, ,,Hermanstatul" nu a (mai) înaintat dosarul Arsenie Boca, deși putea să o facă, indiferent dacă se aproba sau se respingea. Punct!
De unde ai tu astfel de informații și unde e dovada ?
La început era altă listă de canonizare vehiculată, chiar cu cuvioși atohniți și nu era Arsenie Boca pe prima listă.

Citat:
Asta apropo și de propaganda de-a dreptul zabaloasa a unora de la ,,Active News" cu privire la Streza ca ,,apărător al lui Arsenie Boca"... S-a văzut de altfel cum l-a ,,apărat" Streza pe Arsenie și în cazul acelei producții imunde, dar făcută pe o căruță de bani, a yiddenului Solomon ,,Aleicu"...)
Principalul criteriu de canonizare ar trebui să fie dreapta credință mărturisită și trăită, nu se știe ce s-a discutat între ierarhi, e limpede că picturile de la Drăgănescu și unele scrieri din Cuvinte Vii sau Cărarea Împărăției pot fi interpretate sub lumina canoanelor.

Dacă ia atitudine de ce ia, dacă nu ia că de ce nu se implică, e veșnică propaganda asta otrăvitoare cu care tu tot o dai înainte, nici tu nu crezi în ce scrii.