Citat:
În prealabil postat de Iorest
Sunt mii de specii inclusiv tarantule, șerpi, șopârle, amfibii, lumea nu cred că iubește cu adevărat animalele ci doar ce li se pare lor prietenos, blănos, catifelat, gingaș șamd, n-am văzut pe nimeni să iubească rinocerii, porcii mistreți, jaguarii șamd.
Deci asta cu iubitorii de animale e de fapt o altă gogoriță, realist vorbind nu am văzut niciun medic veterinar să exagereze în direcția asta și ei au școală grea.
Oricum în lanțul lor trofic dacă aplicăm treaba cu omul e cel mai crud animal, animalul mai slab e distrus de cel mai puternic, deci care e cruzimea aici, să urâm lupii, urșii, râșii, uliul, rechinii șamd că vânează animale mai slabe ?
|
Cred că față de toate animalele, inclusiv crocodili ori tarantule sau coropișnițe, trebuie să avem milă și să le recunoaștem ca fiind create de Dumnezeu, prin urmare cu un rost al lor în ecosistem. N-aș putea iubi un păianjen, pentru că iubirea presupune comunicare, relație.
Animalele dăunătoare trebuie să realizăm că nu sunt în rele în sine, ci doar pentru că interferează cu interesele omului. Dacă trebuie să le omorâm, nu e un păcat, dar tot cu milă trebuie acționat, limitându-le pe cât posibil suferința, căci sunt nevinovate.