Citat:
indiferent de cate crucioaie isi face unul si altul de sarbatori in cadrul festiv al BAILOR ridicole DE POPOR.
|
Total de acord cu tine , credinta la un conducator se arata prin fapte si prin intelepciune , nu doar prin folosirea simbolisticii crestine ,de cele mai multe ori interesat .
Citat:
Daca ne-am invecina cu Imperiul Bizantin in perioada lui de glorie ,in acel caz Principiile ortodoxe ar putea MIGRA catre conducerea tarii noastre.
|
Care ar fi acele principii ortodoxe care crezi ca sunt asa de greu de migrat catre politica ?
Poti enumera cateva ?
Eu as enumera
-din VT inca valabile : sa nu furi, sa nu depui marturie mincinoasa
-cele care vin de la Iisus : 'cel mai mare dintre voi sa fie sluga voastra'
-cele care ulterior au fost adaugate de Traditia Ortodoxa in colaborarea sa cu Statul:
1) apararea tarii de dusmani nu incalca porunca sa nu ucizi ,mai ales daca aperi prin asta si credinta
2) un stat social : bogatia nu e ceva rau daca o folosesti pentru ajutorarea saracilor
Citat:
Referitor la conceptul de dusman situatia este extrem de spinoasa in aceasta epoca a mincinii a vicleniei a manipularii ..
.Da il iubesti, dar oare mai poti tu clar defini cine-i dusman si cine-i prieten?
|
Acesta cu iubirea dusmanului este doar un exemplu despre faptul ca principiile crestine nu sunt doar povesti ,situate undeva intagibil , ci PUTERE , in viata de zi cu zi si chiar si in politica .
Aminteste-ti de unele situatii din trecut si o sa vezi ca cine nu riposteaza la un atac politic creste imediat si spectaculos in sondaje. Politicienii insa s-au prins de asta , si toti alearga dupa victimizare.
Dar mai sunt multe alte principii crestine la indemana orcui , care duc de asemenea la cresterea justificata a increderii populatiei.Si chiar si pe plan personal sporesc increderea celor din jurul tau.si as enumera : sa nu judeci, sa il asculti pe celalalt , sa te pui in locul lui.
Citat:
Oare Hristos ne indeamna sa fim ignoranti, prosti, pacaliti de cei ce ne vor raul?
|
Nu ne indeamna sa fim ignoranti , ci spune apostolul: "biruieste raul prin bine"
Puterea raului in lumea de azi e mare si stim asta , dar de aceea ne-a si aratat Hristos Calea, ca sa stim intotdeauna sa il infrangem.
"Nu va temeti de cei ce pot ucide trupul dar nu pot ucide sufletul , ci temeti-va de cel ce poate ucide si trupul si sufletul in gheena"
Puterea crestinismului nu este o putere ascunsa , ci vizibila ca lumina zilei ,si intunericul nu are arme impotriva ei ,in afara de tacerea noastra
'Ce va zic eu la ureche,voi sa strigati de pe acoperisul caselor"
Deci eu raman la convingerea ca un partid respectand real principii crestine nu e doar posibil,ci chiar dorit de marea masa.