![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Poti enumera cateva ? Eu as enumera -din VT inca valabile : sa nu furi, sa nu depui marturie mincinoasa -cele care vin de la Iisus : 'cel mai mare dintre voi sa fie sluga voastra' -cele care ulterior au fost adaugate de Traditia Ortodoxa in colaborarea sa cu Statul: 1) apararea tarii de dusmani nu incalca porunca sa nu ucizi ,mai ales daca aperi prin asta si credinta 2) un stat social : bogatia nu e ceva rau daca o folosesti pentru ajutorarea saracilor Citat:
Aminteste-ti de unele situatii din trecut si o sa vezi ca cine nu riposteaza la un atac politic creste imediat si spectaculos in sondaje. Politicienii insa s-au prins de asta , si toti alearga dupa victimizare. Dar mai sunt multe alte principii crestine la indemana orcui , care duc de asemenea la cresterea justificata a increderii populatiei.Si chiar si pe plan personal sporesc increderea celor din jurul tau.si as enumera : sa nu judeci, sa il asculti pe celalalt , sa te pui in locul lui. Citat:
Puterea raului in lumea de azi e mare si stim asta , dar de aceea ne-a si aratat Hristos Calea, ca sa stim intotdeauna sa il infrangem. "Nu va temeti de cei ce pot ucide trupul dar nu pot ucide sufletul , ci temeti-va de cel ce poate ucide si trupul si sufletul in gheena" Puterea crestinismului nu este o putere ascunsa , ci vizibila ca lumina zilei ,si intunericul nu are arme impotriva ei ,in afara de tacerea noastra 'Ce va zic eu la ureche,voi sa strigati de pe acoperisul caselor" Deci eu raman la convingerea ca un partid respectand real principii crestine nu e doar posibil,ci chiar dorit de marea masa. Last edited by iustin_dumitru; 26.08.2025 at 18:29:53. |
|