Citat:
În prealabil postat de Iorest
Či apostolul Pavel a predicat în Corinth, Atena Či alte megalopolisuri ale antichităČii, e fix zero exemplul.
La sate era ceva foarte toxic Či pentru Biserică pe termen lung numit gura satului, bârfa a scârbit multă lume Či a Činut departe de parohie Či mulČi s-au cărat Či din sat fiindcă era un loc nociv unde nu evoluai, nu te dezvoltai, bălteai într-o mediocritate a mentalului colectiv.
|
Si ce sa zic ,ne am dezoltat la oras de nu se poate. Cred ca am involuat ,si cu stiinta noastra grozava am distrus planeta, am omorat copilaria generatiei tinere, si ne am luat monitorul pe cap de persoana fizica in brate ,mormantul nostru cu LED-uri.
Sincer eu nu am trait la sat, dar am ramas placut impresionat cand eram mai mic, ca acolo se aduna lumea seara si vorbea,si vecinii erau ca fratii , si zilele de sarbatoare erau tinute, si lumea era egala , si fiecare era respectat.
Sunt convins insa ca in prezent s-a schimbat si acolo ,din pacate.
Citat:
Ce te opreČte pe frăČia ta să faci exact lucrurile astea la tine în comunitate, cartier sau unde frecventezi Liturghia ?
|
Pana si yehovistii se duc cate 2 la o actiune. Altfel,daca merg singur, apare indoiala in mine, frica de ridicol (meritata poate) , sau mai stiu eu ce.
Daca as m-ai gasi inca cel putin o persoana ,sau feedbackuri pozitive, as trece la actiune.
Si eu ma indoiesc daca am dreptate sau nu, si daca nu cumva e un moft.
Si tin de cont de faptul ca rugaciunea, tainele si duhovnicul plus viata monahala, au dus inainte Biserica asta 2000 de ani.
Dar ce se intampla acum mi se pare ca e mai multa nevoie de colaborarea umana ca si in alte epoci, pentru ca si atacul la om, si instrainarea e mai mare , conform prezicerii Apocalipsei
"in zilele din urma dragostea celor multi se va raci" .
.
Si cine limiteaza ortodoxia doar la dogme si reguli nu face decat sa o preia trunchiat de la inaintasi.
Partea umana, dragostea, faptele bune , au fost motorul credintei cele drepte de-a lungul secolelor , si au dat sens dogmelor si Bisericii.
Citat:
grupul de watsap nu va sfârČi tot în ceva tras pe linie moartă în timp ?
|
Si forumul asta rezista de o gramada de ani.
Si tine cont ca nu ne vedem(au fost ceva incercari timide in trecut).
Daca ne am si vedea,si daca ne-am pastra pe subiectele credintei si am fi mai practici, probabil ar creste exponential