View Single Post
Vechi 26.09.2025, 11:36:20
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
La noi lumea este cu zvac si deseori cu povesti interesante legate de lumea misterioasa din jurul nostru.
In pelerinaje chiar si la 20-30 de ani mereu am tinut aproape de batrani si de povestirile lor legate de vindecari miraculoase, slujbe de noapte de vindecare de boli si eliberari de demoni prin tot felul de biserici mici satesti. Stateam ciuleam urechile si culegeam pe langa retete si proceduri curioase, foarte multe idei de viitoare excursii si calatorii le manastiri si locuri interesante.
M-am nimerit într-un pelerinaj în altă țară în care era un om de 70 și unul de 80 și cva care erau pt prima dată într-un pelerinaj într-o țară străină, deși dreptul la liberă circulație e cel puțin din 2008.
Adică ar fi avut timp căcălău să meargă, nu trebuie să ajungi la 60 de ani sau peste să mergi în primul pelerinaj.

Treaba e că apropo și de tineri și de ce zicea Iustin Dumitru, tinerii ar vrea să se întâlnească cu oameni apropiați ca vârsta lor sau maxim oameni până în 55 de ani care sunt mai dezghețați și au umblat prin țară.

Citat:
Tot de la batrani care cum zici tu pufaie tigari ieftine, am invatat cum sa fiu precaut in trafic, cum sa conduc defensiv fara viteze excesive "daca vreau sa ajung la batranete"cum spunea,:
Nu prea auzeam nimic interesant d ela ei nu erau credincioși practicanți care să fi mers 40 de ani din mănăstire în mănăstire și să-i fi prins pe toți duhovnicii mari în viață și să fi luat povețe de la ei.

Auzeam numai pe vremea mea, știu eu mai bine, oamenii din ziua de azi, au piciorul am operație, am stat 15 minute să urce unul un deal mai abrupt ajutat de un gealat mai tânăr ca el, eu l-am făcut în 4-5 minute, unul a crezut că nu m-am dat jos din autocar.

Citat:
Si deasemenea batranii care se misca incet, de tarasc in pelerinaje, sunt... NOI, eu , tu Iorest peste putin timp. Timpul s-a accelerat in caz ca nu realizati.
Clipesti de doua ori Iorest, si vei fi tu cel care se taraste spre Biserica manastirii., si asta CU MARE MARE NOROC avand in vedere ca in ziua de azi noi suntem in plus, considerati inutili... si se lucreaza PUTERNIC la controlul si gestionarea "Problemutei" asteia inclusiv la noi
Cum zici și tu dacă mai apucăm biologic eu o să fac sport sau mișcare zilnic, și deja fac asta, nu o să stau prin casă și după o să vreau să merg kilometri pe jos în timp scurt că nu merge așa.

Dar sper ca până la 70 de ani să văd tot ce e de văzut referitor la pelerinaje accesibile.

Citat:
Efectiv stau si ma minunez la vederea multor batrani si nu-mi vine sa cred prin ce minune DUMNEZEIASCA au reusit sa scape de tocatorul de batrani de acum cativa ani, dar asa cum am zis mai nou si tineri, cand sarmanii mureau pe capete prin azile dar si in spitale, acasa.
Toți s-au ales cu câte ceva după vaccin, n-am văzut unul să spună că se simte mai bine sau la fel de bine ca înainte de plandemie, pe unii îi dor articulațiile, pe alții picioarele, alții obosesc mai repede, au hipertensiune etc.

Citat:
Intalnirile la Catehism pe langa necesarele invataturi ale Bisericii trebuie sa includa si o scurta-lunga incursiune si in povestirile absolut cutremuratoare ale celor de langa noi legate chiar de familii, copii pe care toti le tinem in noi dar deseori ezitam sa le impartasim din cauza atmosferei de graba si iuteala TAMPA a tinerilor nelinistiti:))
Eu aș vrea totuși să se vb de subiectul propus pt cateheză, nu vreau să mă încarc, se vorbea la o temă despre familie, o babă care era profesoară dădea exemplul unui bărbat care nu avea apă caldă acasă și făcea duș la mama lui, dar doar el pe soție și copil nu-i chema, și asta zicea ea că e exemplu de egoism.

Cum kkt să se ajungă la astfel de exemple stau și eu să mă gândesc, că mi-au rămas numai porcărioarele aceleia în cap și vag îmi amintesc ce a zis preotul.