![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
La noi lumea este cu zvac si deseori cu povesti interesante legate de lumea misterioasa din jurul nostru.
In pelerinaje chiar si la 20-30 de ani mereu am tinut aproape de batrani si de povestirile lor legate de vindecari miraculoase, slujbe de noapte de vindecare de boli si eliberari de demoni prin tot felul de biserici mici satesti. Stateam ciuleam urechile si culegeam pe langa retete si proceduri curioase, foarte multe idei de viitoare excursii si calatorii le manastiri si locuri interesante. Tot de la batrani care cum zici tu pufaie tigari ieftine, am invatat cum sa fiu precaut in trafic, cum sa conduc defensiv fara viteze excesive "daca vreau sa ajung la batranete"cum spunea,: "condu batraneste!ca nu ai unde sa te grabesti cu adevarat. Asta ti-o zice unul care canduce de 40 de ani fara nici un incident in trafic" Si deasemenea batranii care se misca incet, de tarasc in pelerinaje, sunt... NOI, eu , tu Iorest peste putin timp. Timpul s-a accelerat in caz ca nu realizati. Clipesti de doua ori Iorest, si vei fi tu cel care se taraste spre Biserica manastirii., si asta CU MARE MARE NOROC avand in vedere ca in ziua de azi noi suntem in plus, considerati inutili... si se lucreaza PUTERNIC la controlul si gestionarea "Problemutei" asteia inclusiv la noi. Efectiv stau si ma minunez la vederea multor batrani si nu-mi vine sa cred prin ce minune DUMNEZEIASCA au reusit sa scape de tocatorul de batrani de acum cativa ani, dar asa cum am zis mai nou si tineri, cand sarmanii mureau pe capete prin azile dar si in spitale, acasa. De fapt astea sunt povestirile de care sunt efectiv avid sa le ascult si sa reflectez cand am ocazia. Cand aud pote si in treacat de o minune savarsita de Acoperamantul Maicii Domnului, a lui Hristos si Sfintii Sai, de icoane in a preveni, salva, evita scurgerea de energie duhovniceasca si intalnirea cu o moarte aproape sigura in randul semenilor nostri, ma opresc, incetez orice alta activitate si sunt numai ochi si urechi. Intalnirile la Catehism pe langa necesarele invataturi ale Bisericii trebuie sa includa si o scurta-lunga incursiune si in povestirile absolut cutremuratoare ale celor de langa noi legate chiar de familii, copii pe care toti le tinem in noi dar deseori ezitam sa le impartasim din cauza atmosferei de graba si iuteala TAMPA a tinerilor nelinistiti:)). Evident nu vorbesc de Iorest care este un baiat intelept. In rest, vai de capul lor, amaratii de ei... si mai ales ce-i astepta, si ce ne asteapta si pe noi, deoarece ei sunt cei care vor opera oamenii pe cord deschis, ne vor stabili, tva-ul, varsta de pensionare samd. Fereasca Dumnezeu! Gata, pauza, ma duc sa continui sa tai lemne pentru la iarna.:)
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 26.09.2025 at 10:05:17. |
|