View Single Post
Vechi 04.10.2025, 17:00:01
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Tu ai spus ca ai fost la cateheze, spune ceva locatie unde ai fost ca sunt curios si eu.
Eu am fost la 2 cateheze recente cam la o săptămână una de alta, dar la sute de km de zona București-Ilfov, de aceea mă și miram că nu ar fi la București unde sunt minim 100 de parohii.

Plus că la București sunt și lansări de carte la librăria Sophia.

Din ce am văzut în cele 2 erau câteva idei principale prezentate de preot, restul era discuția oarecum la liber, nu se întindea treaba mai mult de 1 h 30.

Dar să zicem era tema Împărtășania și se ajungea la întrebări despre dezlegări, Moliftele Sfântului Vasile cel Mare și altele pe interesul auditoriului.

Nu s-a pus nimic pe youtube, nu s-a filmat, părintele chiar a zis să nu se pună pe net, deci dacă sunt măcar 50 de parohii din miile de parohii din toată România, unde s-ar face măcar o cateheză pe lună, nu se pune pe netul mare - youtube, facebook, soundcloud etc nimic, de aia și ziceam că viața Bisericească nu se subscrie netului.

Citat:
2-Cred ca s-a batut moneda prea mult pe acest fel de harisme misterioase, secrete etc
Probabil ca ele exista si sunt oameni care au diferite harisme cu caracter mai personal, de exemplu rugaciunea , chiar pocainta
Nu cred că are niciun enoriaș interesul, dacă a găsit un preot harismatic să petreacă 10-14 ore în așteptare la spovedanie că s-a făcut ditai codălăul la ușă.

Din ce văd și pr Cleopa avea înainte-vedere și mărturisea și pr Pimen Vlad că i-a zis că va ajunge pe Athos, dar nu făcea nimeni tapaj că părintele are înainte vedere.

Citat:
Eu ma refer mai mult la sfinti care au depasit etapa izolarii , ies in lume, scriu carti,tin conferinte,nu neaparat fac minuni cum ar fi vederea inainte, dar ajuta omenirea mult prin combinatia de rigoare pentru dogme, cu dragostea care strabate prin toti porii fiintei lor, si care nimeni nu o poate arata daca nu o are,prin simplitate in exprimare dar si gandire ascutita a dogmelor , care denota trairea lor continua
Asta cu scrisul cărților e relativă, Iisus n-a scris cărți și nu e un indicator câte cărți scrii, sau câte predici pui pe internet, așa sunt 2-3 preoți care umplu internetul cu materiale și am văzut că pe ei lumea îi critică, pe unul că e prea miștocar și face show de stand up comedy, pe altul că e prea din topor, pe altul că nu-și vede de Athos, nu le dau numele dar e clară treaba pentru mine că netul e ceva mult îndepărtat de realitate și e un efect întârziat.

Nu mă mai interesează pe mine personal că un duhovnic cu care aș fi putut vorbi, făcea duhovnicie avansată la spovedanie, dar nu mai trăiește, a trăit până acu 3-5 ani. Cumva te-ai bucura în viață dacă te poți folosi duhovnicește.