Citat:
În prealabil postat de Iorest
Puteai să planifici sâmbăta, dar nu e treaba mea asta, oricum nu mai poți da timpul înapoi.
Via crește aproape sălbatic și ține zeci de ani,
https://observatornews.ro/economic/c...lu-631997.html
15 lei litrul de must în București nesimțiților de comercianți, în condițiile în care e plin de vie care crește aprope sălbatic și fără mari investiții prin toată țara indiferent de relief, că e secetă sau an ploios.
|
Nu ca n-ar putea sa-l dea si cu 5 lei dar cu 15 lei litrul intermediarul munceste mai putin si castiga banutul mai repede.
Banuiesc ca faci referire la gastile care umbla prin piete cu laditele si storcatorul dupa ei, nu?
La ce omenie ai pretentia de la intermediari? Este un deranj destul de masiv totusi sa cumperi struguri de la producatori cu care sa te cari cu ceva ajutoare( copii) dupa tine, cu storcatorul, sticle, scule, camioneta, motorina, in piete acum, sa faci frigul , pe ploaie si vant.
Intradeva vita creste zeci de ani din acelasi butuc insa neScurtata in fiecare an, o ia razna si isi iroseste energia pe corzi si frunze, nu pe rod.
Eu o am pe randuri cu pomi fructiferi care alterneaza din loc in loc, meri, pruni, corcodusi, etc si deseori cand nu sunt prezent la taiere, vita se suie cate 5-10 metri aiurea in copaci de unde trebuie sa o trag jos.