View Single Post
Vechi 10.12.2025, 16:49:02
iustin_dumitru iustin_dumitru is online now
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Acuma dacă tot sunt la capitolul "Confesiuni",dar mai degrabă Din "Noaptea întunecată a sufletului"...

Pe scurt:am fost și sub ascultarea Bisericii,a unor duhovnici,am aparținut și "turmei" etc

Cât despre Eternitate...Eu văd lucrurile în lumina reîncarnării,deci nu-mi fac probleme, atâta doar că viziunea creștină (oficială),a celor 2 opțiuni mi se pare absurdă (Rai /Iad etern).

Eu nu mă "consum" doar din pricina unor aspecte personale sau "traume" avute de-a lungul vieții.

Mă "chinuie" și căutarea "Sensului Vieții",la modul serios.

Oamenii te pot călăuzi până la un punct!

Însă fiecare are drumul său.

Nu am cum să-mi las viața călăuzită de alte persoane!

Nu mi se pare ceva anormal să mergi individual pe o anumită Cale.

Eu asta am cam făcut mereu, desigur am întrebat,am discutat,am învățat de la ceilalți.

Adică chiar și acum ,asta fac discutând cu tine,cu ceilalți colegi.

La fel și în viața de zi cu zi, găsesc oameni,de diferite confesiuni,și chiar din Biserica Ortodoxă/Catolică,care mă invită să mă reintegrez sau particip la adunările lor.

Adică chiar dacă sunt pe "drumul"meu,nu sunt izolat total.

Însă majoritatea adunărilor,și chiar a slujbelor bisericilor tradiționale sunt mai degrabă "spectacole",forme oarecum de expresie cu conținut "artistic", tematică spirituală, dar fără esență.

Adică nu-i o problemă, pentru majoritatea persoanelor este destul atât,și chiar un consum de "așa ceva" îi ajută.

Dar asta nu-i Dumnezeu!

Pentru mine Dumnezeule nu-i limitat la un cult, nici măcar la religie,deci implicit n-am nevoie de o autoritate omenească să mă pună în legătură cu EL.
Ce lipseste din scurta istorisire a cautarilor tale este cuvantul Hristos.

Apare la sfarsit cuvantul Dumnezeu, si apoi negarea sensului comun al aceastui cuvant "Dar asta nu-i Dumnezeu!" , ceea ce e perfect (desi e legat de anumite slujbe care le incadrezi in forme fara fond )

Eu cred ca El ar putea fi raspunsul la toata istoria vietii tale de cautari.

In final clarifici oarecum cum vezi tu Dumnezeul ,deci nu ne lasi totusi in ceata

"Pentru mine Dumnezeule nu-i limitat la un cult".

Aici insa ar trebui sa continui putin , ce e acela cult ?

A vorbit oare Dumnezeu insusi vreodata de vreun cult ? A c0onditionat El vreodata Calea catre El de vreun om? Pana si apostolul Pavel s-a ferit sa fie intermediar al cuiva.

Atata a spus ca va cladi o Biserica bazata pe marturisierea unui om (Petru) ,si nici aceea venita de la el ci de la Tatal, dar nu a spus ce si cum va fi aceasta Biserica.

Tu Il doresti pe Dumnezeu, Cel Absolut si de negasit, iar El vine la tine si te apuca de mana .

Si tu ii zici , fugi de aici , eu il vreau pe El ! Iar El zice : "Eu sunt !!"

Da, nu ai nevoie de un om sa te puna in legatura cu el, de acord cu tine , dar ai nevoie de EL facut OM.

Tu nu ai nevoie de tine, de conceptiile si cautarile tale, de certitudinile actuale si angoasele trecute, tu ai nevoie de EL, oricum ar fi EL.

Nu pare ca te-ai lupta cu El, ci mai degraba pare ca Il cauti.

La fel cum zicea Filip : "Doamne arata-ne pe Tatal si ne este de ajuns!"

Si ce raspunde Hristos?

"De atata vreme sunt cu voi Filipe, si nu M-ai cunoscut?"

Astept opinia ta despre EL, nu despre alte lucruri , EL pur si simplu .
Intelegi care EL?
Reply With Quote