![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Acuma dacă tot sunt la capitolul "Confesiuni",dar mai degrabă Din "Noaptea întunecată a sufletului"...
Pe scurt:am fost și sub ascultarea Bisericii,a unor duhovnici,am aparținut și "turmei" etc Cât despre Eternitate...Eu văd lucrurile în lumina reîncarnării,deci nu-mi fac probleme, atâta doar că viziunea creștină (oficială),a celor 2 opțiuni mi se pare absurdă (Rai /Iad etern). Eu nu mă "consum" doar din pricina unor aspecte personale sau "traume" avute de-a lungul vieții. Mă "chinuie" și căutarea "Sensului Vieții",la modul serios. Oamenii te pot călăuzi până la un punct! Însă fiecare are drumul său. Nu am cum să-mi las viața călăuzită de alte persoane! Nu mi se pare ceva anormal să mergi individual pe o anumită Cale. Eu asta am cam făcut mereu, desigur am întrebat,am discutat,am învățat de la ceilalți. Adică chiar și acum ,asta fac discutând cu tine,cu ceilalți colegi. La fel și în viața de zi cu zi, găsesc oameni,de diferite confesiuni,și chiar din Biserica Ortodoxă/Catolică,care mă invită să mă reintegrez sau particip la adunările lor. Adică chiar dacă sunt pe "drumul"meu,nu sunt izolat total. Însă majoritatea adunărilor,și chiar a slujbelor bisericilor tradiționale sunt mai degrabă "spectacole",forme oarecum de expresie cu conținut "artistic", tematică spirituală, dar fără esență. Adică nu-i o problemă, pentru majoritatea persoanelor este destul atât,și chiar un consum de "așa ceva" îi ajută. Dar asta nu-i Dumnezeu! Pentru mine Dumnezeule nu-i limitat la un cult, nici măcar la religie,deci implicit n-am nevoie de o autoritate omenească să mă pună în legătură cu EL.