View Single Post
Vechi 16.03.2026, 23:57:46
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
În plus Ungaria este o țară măruntă în câmp, fără dealuri, munți. care autostrăzi pe mii de km. Normal că a fost ușor de asigurat necesarul ptr N-S și V-E.
Când vii din Austria nici n apuci să zici o rugăciune că deja ești la Nădlac. Ei sunt colonia imperiului habsburgic, au alte relații alte fete la înaintare și la negocieri. Altă cultură, și crede mă că nu vrei să fii în locul lor.
Tocmai că e o țară mai mică, dar nu chiar măruntă - ce să mai zici de Malta, Cipru ?, și a făcut mai multe cu resurse puține.
Totuși au o resursă, băile termale, în care au investit și investesc.

Chiar mă uitam la orașele lor altul decât Budapesta care e net peste București ca administrare urbană, deci niciunul că e Debrecen, Pecs, Szeged, Miskolc, Gyor nu arată așa de rău precum Craiova care cică e oraș de 300k și nu vezi atâtea defecte urbanistice precum la Iași care iarăși e un oraș mare.

Uită-te cum arată Băile lor termale:https://www.tripadvisor.com/Attracti...5-Hungary.html
Ia Băile Felix sau orice stațiune vrea frăția ta Băile Herculane, Băile Olănești, Pucioasa șamd și compară-le dacă se apropie măcar de primele 4 din Ungaria ?

Și știi că prețurile sunt mai bune acolo ?

Mă uit pe lista cu țările cu km de autostrăzi, văd Polonia acolo cu de 3x mai multe rețele de autostrăzi, ăia au numai câmpie ?

1 Spania 16.204
2 Germania 12.845
3 Franța 11.882
4 Italia 6.671
5 Polonia 3.797

Au fost distruși de al 2-lea război mondial, doar n-o să-mi arunci iarăși că un fost papă a fost catolic și le-a construit acela drumurile ?

Tu știi că la România e umflat nr de km de autostrăzi că sunt băgate și drumurile expres că ar fi de mare viteză, nu vezi că România abia a trecut de 1.000 de km cu tot cu drumuri expres abia prin 2020 ?

Ai un har de a învârti tot felul de jumătăți de argumente ca să nu recunoști o realitate, România este intenționat prost administrată sau cetățenii de la vârf sunt niște oameni extrem de incapabili, dacă risipesc atâția talanți și atâtea atuu-uri.