Citat:
În prealabil postat de CristianR
Având în vedere că postul nu este scop în sine, ci este menit să aducă roade duhovnicești în cei care-l țin, ar fi de folos dacă vrei să ne împărtășești câte ceva din efectele pe care aceste zile de nevoință (de la începutul Postului Mare) le-au avut asupra ta, .... ori din contră – și eventual alte lucruri pe care ai dori să le împărtășești cu noi.
Asta dacă nu cumva întrebările mele sunt prea personale, căci n-aș vrea să te ispitesc cumva spre a te lăuda ori mândri.
|
Sunt multe beneficii, faptul că slăbești și poți să faci mai multe metanii, rezistența mai mare la slujbe la stat în picioare - dacă ai condiție fizică nu te mai dor articulațiile și spatele așa de rău de la stat în picioare.
Exersarea răbdării și atenției, unii colegi au postit și ei cât au putut 3 zile post normal cu ulei, o zi de post negru Vinerea Mare, deci practic fiecare se inspiră de la ceilalți și eu m-am inspirat de la Remus Emilian.
Dacă ar fi să încep mâine postul din nou, e clar că aș încerca din săptămâna lăsatului sec de carne niște exerciții, adică Duminica dinainte să nu mai mănânc pe săturate.
Și aș băga din lunea dinaintea Postului niște post, măcar să mănânc prim masă în zi mai târziu dacă nu chiar post negru, cu cât acomodezi mai repede stomacul la mâncare puțină, după ți-e mult mai ușor.
Din câte văd eu cine nu și-a lărgit stomacul cu mâncare distrusă structural de tip fast food - postește mai ușor decât cine e obișnuit cu gunoi alimentar și potențiatori de arome.
Doi dacă reușești să postești mai mult deja începi să te întrebi ce mai poți să reduci, și tai și de la dulciuri, pâine - făină albă, gluten, ulei de palmier, mezeluri care provoacă cancer, ar putea fi un bun început pt o nutriție adevărată și cât mai apropiată de esențial.
Nu am mâncat burgări de post, sau alte invenții nerușinate, am găsit selecție de migdale, alune, caju neprăjite, merișoare.