Citat:
|
Mă interesează DUMNEZEUL VIU,al experienței,al MANIFESTĂRII,cel care Lucrează etc.
|
Intradevar Dumnezeu este viu, de multe ori apare in Biblie mesajul asta , in VT chiar, ca El este o prezenta vie ,acum si aici.
Oricine pune altceva mai presus de Dumnezeul cel viu , traieste in lumea moarta a formelor fara fond , sau mai exact, a propriilor idei si limitari.
Sa ne scuturam de tot ce pare ca ne tine departe de comunicarea directa cu Dumnezeu, de tot ce vine din reguli, cuvinte, si conditionari pe care nu le-am inteles pe deplin, dar care nj le auto-fixam in biserica noastra interioara ca regula salvatoare, in afara singurei reguli care ne-a fost data :
"Iubeste pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima tot sufletul si tot cugetul tau, si pe aproapele tau ca pe tine insuti"
Doar cand simti ca toate puterile tale sufletesti enumerate mai sus se aprind pentru ceva, atunci l-ai intalnit cu adevarat pe Dumnezeu.
Si de abia apoi vine si regula ,cum zice psalmistul la sfarsit "Atunci vor pune pe altarul tai viteii "
Daca ai dogma tine-te de ea, ca negresit te va duce la adevar. Dar fa-o cu tot sufletul si dragostea.
Daca nu ai dogma ,tine-te de Dumnezeul cel viu, caci negresit te va duce la dogma adevarului Sau in tine , singura dogma lucratoare.
Nu oamenii sunt pentru dogma, ci dogma e pentru oameni, vine din plinatatea lor, din echilibrul lor, altfel e litera moarta.
Litera e nimic, doar unirea Duhului cu sinele tau da viata omului si literei.
Eu sunt un om al dogmei ,pentru ca am constatat pe pielea mea ca e adevarata, nu pentru ca ea ar fi fost scopul meu.
Cunoasterea e doar un ajutor,un mijloc care te poate duce la Hristos,si te poate feri de capcanele proprii, daca pui tot sufletul pentru a o intelege.
Dar scanteia divina e in tine , nu in dogma, si ea e ca vantul "sufla unde vrea" dar nimeni nu stie de unde vine.