View Single Post
Vechi 21.04.2026, 12:08:03
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Învierea!

Biserica tocmai cu asta se ocupă: îi înviază pe cei credincioși, prin lucrarea Duhului Sfânt care a întemeiat-o la Cincizecime. Este vorba despre o înviere duhovnicească, așadar. Ea nu poate fi demonstrată, arătată, explicată. Poate fi cunoscută doar prin participare, iar condiția esențială pentru a avea parte de ea este credința.

Cred că am scris în mesajul către Cozia la ce fel de minuni ale Bisericii mă refer. Nu pot argumenta prea mult, nu cred că o polemică poate aduce ceva bun în acest plan. Dar pot da mărturie despre ce cred, simt și am trăit personal în ultima vreme. Asta am făcut în câteva postări recente.
Asta spune tot creștinul, exact vorbele astea. Am înviat spiritual, Duhul Sfânt a venit la mine în suflet și de aceea la mine e adevărul. Toată crestinatatea asta mărturisește, si nimic mai mult. Însă când e vorba de minuni și dovezi palpabile care să susțină afirmațiile dintr-odată scuzele sunt cele care intervin și nu faptele.

Toate religiile, asta marturisesc, că sunt vii spiritual, că trăiesc spiritual și ca dumnezeul lor e adevărat. Dacă cu adevărat vreți sa va diferentiati de restul atunci trebuie sa faceți minunile ce sunt în cartea voastră de capatai, adică evanghelia. Doar asa puteți demonstra ca sunteți în adevăr altfel sunteți la fel ca restul.

Si eu pot sa afirm ca am fost vizitat de un zeu divin, m-a uns cu spiritul său și acum sunt viu spiritual. E același lucru dar vezi tu eu nu trebuie sa susțin minunile din evanghelie pentru ca eu cred intr-un zeu care nu face minuni și nu încalcă legile naturale pe care le-a stabilit spre deosebire de zeul vostru crestin. Poate zeul meu e adevărat și nu al vostru. Asta rămâne de văzut, însă un lucru e clar, zeul vostru a făcut minuni și a afirmat ca și voi trebuie sa le faceți dacă cu adevărat sunteți ai lui și ca semn pentru restul necredinciosilor.
Mingea se afla în terenul tău să demonstrezi, nu in al meu!
Reply With Quote