Subiect: Canonizări 2025
View Single Post
Vechi 09.05.2026, 06:50:20
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Leonid7 Vezi mesajul
Nu am spus ca a făcut violente , insa aderarea la o mișcare care nu are legătură cu Ortodoxia este o greșeală in sine , fără sa numărăm sau sa analizam faptele personale. el nu a făcut fapte rele , dar s-a solidarizat cu alții care au făcut numai prin faptul ca a aderat la acea mișcare si a susținut-o prin prezenta , dându-i credibilitate. Nici măcar nu avem o delimitare de acea mișcare mai târziu . Nu e o întâmplare ca cel care l-a promovat masiv este Iustin Pârvu , aflat într-o situație asemănătoare , si mănăstirea Petru Vodă .
Iartă-l, Doamne, că nu știe ce zice.

Citat:
Sa inteleg ca l-ai citit si ai ajuns la concluzia ca nu are nici un rost , fără o analiza critica. Ci doar ce presupui ca știi si ca interpretarea ta nerostită , decât doar pe un subpunct al vieții lui e suficienta .

Stiu ca majoritatea considera ca e sfânt , insa ai cumva acces la dosarul de canonizare , sau știi complet viața lui? Ce învățături cunoști de la el ? Cum s-a raportat el la trecut legionar ? Doar suferința pe care o menționezi e suficientă pentru canonizare ? De ce nu faci un efort totuși sa- l citești ?
Iartă-l, Doamne, că nu știe ce face.

Citat:
Citește întâi articolul, apoi discutam ceea ce e neclar. E timp si pentru bucurie .
M-am lămurit; vremea bucuriei a venit fără să mai citesc...

P.S. Am citit însă toate mesajele tale de pe forum.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote