View Single Post
Vechi 04.11.2006, 08:44:27
stefan82mihai stefan82mihai is offline
Member

Data înregistrării: 08.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar
Eu cred ca fiecare dintre noi am avut un timp al nostru cand l-am descoperit pe Dumnezeu si nu numai. Am descoperit puterea rugaciunii si ajutorul care, nemaisperat, ne-a venit, poate in momentul cand nu mai speram, nu mai asteptam nimic si eram pe punctul de a ne pierde iremadiabil. Poate tocmai aceste intamplari miraculoase ne-au intarit credinta.
Dar, ceea ce nu pot sa concep si nici sa accept este exaltarea, exagerarea, vorbaria multa si inutila a unora care se vor si chiar se considera atoatestiutori. Cred ca si lui Dumnezeu ii place echilibrul, moderatia, logica, bunul simt, numai ca El, dragutul, lasa totul la latitudinea noastra.
Daca e adevarat ca noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, atunci lasati-ma sa mi-l imaginez si pe El razand in hohote si cu lacrimi de foarte multe ori, chiar si numai citind acest forum!
Silvestar, nu stiu cum sa-ti scriu ca sa nu fiu inteles gresit. Nu as vrea sa apar ca un atotstiutor, nici ca un lup moralist ( expresii, de altfel, intalnite aici pe forum ), si sper ca sa nu fiu "urecheat" pentru ca imi spun parerea vis-a-vis de unele aspecte dupa cum urmeaza : in cele citate de mine, ai dreptate in mare parte, insa nu poti vorbi de logica atunci cand vorbesti de Dumnezeu. El nu are nimic logic, si sunt de parere ca daca-L privesti pe Dumnezeu prin spectrul logicii, nu-L vei gasi niciodata. Cat despre inchipuire, sa nu ti-L inchipui niciodata pe Dumnezeu, ca nici heruvimii, nici serafimii nu si-L pot inchipui pe Dumnezeu, si mai ales razand, decat daca-L percepi logic :). In speranta ca poti fi un pic mai ingaduitoare, as vrea sa accepti si postarile celorlalti membri, chiar daca nu esti de acord cu ele. Daca poti veni cu argumente logice :D, arata celui cu care nu esti de acord unde greseste. Doar ca sa-i imparti asa, dupa o parere personala, ca tu gandesti, iar celalalt, nu, mi se pare un pic deplasat. Deci sper din nou sa nu fiu "urecheat" pentru ceea ce am adaugat.
Reply With Quote