nu am vicii si nici nu voi avea vreodata
Lipsa tuturor patimilor este echivalata de existenta uneia singure: MÂNDRIA.
mereu am fost egoista si mi-a folosit foarte mult
La ce?
Normal ca de fapt caut adevarul si mai mult decat orice drepatea
Se împaca egoismul cu dreptatea?
pt ca nu sunt si nu voi fi in vecii vecilor sfanta
Porunca e sa fim sfinti. Daca nu ne straduim, suntem calcatori ai poruncilor divine.
dar nu sunt nici de iad ca nu am facut rau voit la nimeni din cauza ca toate se platesc -asa ar fi corect de fapt!...asa ca mi-ar trebui o cale de mijloc
Unde o sa fii depinde de Dumnezeu, nu de tine. Gândeste-te ce vesnicie poate avea un om egoist, chiar în lipsa respingerii divine.
Si observa ca tu crezi ca poti sa-ti croiesti viitorul vesnic asa cum îti arata propria imaginatie.
Predestinarea exista pt ca D-zeu stie dinainte absolut tot
El are prestiinta, nu da predestinare.
dar de fapt nu alegi nimic: nu alegi ce caracter ai, cata inteligenta sau averi ai,ce boli vei face
Te contrazici cu pasajul în care zici ca ti-a ajutat optiunea de a fi egoista.
Romania e o pedeapsa din cauza nedreptatilor flagrante si haosului total, nenorocirilor la spitale, banii nu ma intereseaza decat pe locul 4-5 poate
Celelalte tari sunt si mai nenorocite.
Iar referitor la preexistenta sufletelor ar fi bine sa existe pt ca altfel ar fi total incorecte diferentele intre oameni gen destept/prost, frumos/urat, bogat/sarac, bolnav/sanatos etc.
Aceste diferente sunt temporare, au o durata infima comparatic cu vesnicia.
Eu am inteles ca Purgatoriu e un loc intermediar intre rai si iad unde nu iti este nici f bine, nici f rau (suportabil) -ar putea fi mai bine ca in viata asta in care cateodata e insuportabila.
pAceasta inovatie teologico-dogmatica catolica sustine ca purgatoriul e un loc de chin temporar, unde sufletele se curata prin aceste chinuri de vina si asa se mântuiesc.
|