Citat:
În prealabil postat de spinu
Fratilor, desi stiu ce e ateismul ,nu pot sa inteleg in ce cred oamenii astia , in horoscop in stele ? Atunci cand ne este greu ne gandim de graba la Dumenzeu Cel Iubitor de oameni sa ne ajute, dar ei la ce sa gandesc atunci cand viata lor atarna de un fir de par? ???
|
Ateism - necredinta intr-o entitate invizibila, imateriala si atotputernica, care a facut tot universul in 144 ore, dupa care, extenuat fiind (intra oarecum in contradictie cu omnipotenta), s-a odihnit 24 ore.
Ca ateu am o gandire critica. Caut dovezi la orice afirmatie, indiferent daca ea mi-a fost bagata pe gat de cand eram mic. Daca vreti sa cred in dumnezeu veniti cu dovezi. Daca vreti sa cred in horoscop veniti cu dovezi, la fel si pentru paranormal.
Ateul James Randi ofera 1.000.000 de dolari oricui poate demonstra ORICE fenomen paranormal, incluziv existenta dumnezeului crestin ortodox, catolic, protestant, sectant, mormon, zeus, jupiter, ares si ce alti zei va mai trec prin cap.
Ati incercat sa cititi biblia, din punct de vedere critic? Incercati, este cea mai sigura cale pentru a deveni ateu.
Citatul meu preferat:
"Niciun copil sub vârsta de cincisprezece ani n-ar trebui să primească instruire pe subiecte care ar putea să fie vehicule ale unor greșeli grave, cum sunt filosofia sau religia, pentru că noțiunile greșite imprimate timpuriu rareori pot fi dezrădăcinate, iar dintre toate facultățile intelectuale, judecata este ultima care ajunge la maturitate."
- A. Schopenhauer
Iar din biblie:
"Și dacă într-un loc nu vă vor primi pe voi, nici nu vă vor asculta, ieșind de acolo, scuturați praful de sub picioarele voastre, spre mărturie lor. Adevărat grăiesc vouă: Mai ușor va fi Sodomei și Gomorei, în ziua judecății, decât cetății aceleia. "
Sfanta evanghelie dupa Marcu 6:11
Sursa:
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=53&cap=6
CEA MAI SIGURA CALE DE A DEVENI ATEU ESTE SA CITESTI BIBLIA. Majoritatea celor care scriu aici nu au citit-o sau datorita limbajului arhaic si incalcit nu au inteles mare lucru.
Daca viata mi-ar atarna de un fir de par as avea mai multe sanse sa scap daca as incerca sa ma salvez decat sa ma rog la nu stiu ce divinitate.
La inundatii si alte distrugeri nu cred ca rugaciunile au construit digurile si au ajutat la reconstruirea caselor.
Mai putine rugaciuni si mai multe actiuni. Si incercati sa ganditi liber.
Eu am fost dus la biserica de mic, ma duceam in fiecare duminica pana in clasa a 9-a, ma impartaseam etc. Apoi dupa ce am cunoscut coruptia si ipocrizia care exista in cler si printre credinciosi nu am mai fost de acord cu biserica. Apoi am zis cineva tot a trebuit sa creeze universul, imposibil, nu se poate, dar mi-am dat seama ca acest lucru este un paradox, caci si creatorul trebuia creat de cineva si asa mai departe. Iar dupa cum observam in natura ordinea evolutiei este simplu -> complex, nu ultra-complex -> simplu. Nu facem mai intai biserica si apoi caramida. Am ajuns la aceste concluzii si altele mai complexe pe parcursul a 6-7 ani printr-o gandire din ce in ce mai sceptica.
Minte limpede si sanatate.