Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2007, 14:16:07
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

Nici o problema. Nu m-am suparat, dar poate ca ar trebui sa fim un pic mai rezervati in a face afirmatii.

Multa pace si multe binecuvantari iti doresc! :)
Vechi 03.07.2008, 09:50:53
cristitodoran cristitodoran is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de spinu
Fratilor, desi stiu ce e ateismul ,nu pot sa inteleg in ce cred oamenii astia , in horoscop in stele ? Atunci cand ne este greu ne gandim de graba la Dumenzeu Cel Iubitor de oameni sa ne ajute, dar ei la ce sa gandesc atunci cand viata lor atarna de un fir de par? ???
Ateism - necredinta intr-o entitate invizibila, imateriala si atotputernica, care a facut tot universul in 144 ore, dupa care, extenuat fiind (intra oarecum in contradictie cu omnipotenta), s-a odihnit 24 ore.

Ca ateu am o gandire critica. Caut dovezi la orice afirmatie, indiferent daca ea mi-a fost bagata pe gat de cand eram mic. Daca vreti sa cred in dumnezeu veniti cu dovezi. Daca vreti sa cred in horoscop veniti cu dovezi, la fel si pentru paranormal.

Ateul James Randi ofera 1.000.000 de dolari oricui poate demonstra ORICE fenomen paranormal, incluziv existenta dumnezeului crestin ortodox, catolic, protestant, sectant, mormon, zeus, jupiter, ares si ce alti zei va mai trec prin cap.

Ati incercat sa cititi biblia, din punct de vedere critic? Incercati, este cea mai sigura cale pentru a deveni ateu.
Citatul meu preferat:

"Niciun copil sub vârsta de cincisprezece ani n-ar trebui să primească instruire pe subiecte care ar putea să fie vehicule ale unor greșeli grave, cum sunt filosofia sau religia, pentru că noțiunile greșite imprimate timpuriu rareori pot fi dezrădăcinate, iar dintre toate facultățile intelectuale, judecata este ultima care ajunge la maturitate."
- A. Schopenhauer

Iar din biblie:

"Și dacă într-un loc nu vă vor primi pe voi, nici nu vă vor asculta, ieșind de acolo, scuturați praful de sub picioarele voastre, spre mărturie lor. Adevărat grăiesc vouă: Mai ușor va fi Sodomei și Gomorei, în ziua judecății, decât cetății aceleia. "

Sfanta evanghelie dupa Marcu 6:11

Sursa: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=53&cap=6

CEA MAI SIGURA CALE DE A DEVENI ATEU ESTE SA CITESTI BIBLIA. Majoritatea celor care scriu aici nu au citit-o sau datorita limbajului arhaic si incalcit nu au inteles mare lucru.

Daca viata mi-ar atarna de un fir de par as avea mai multe sanse sa scap daca as incerca sa ma salvez decat sa ma rog la nu stiu ce divinitate.
La inundatii si alte distrugeri nu cred ca rugaciunile au construit digurile si au ajutat la reconstruirea caselor.

Mai putine rugaciuni si mai multe actiuni. Si incercati sa ganditi liber.

Eu am fost dus la biserica de mic, ma duceam in fiecare duminica pana in clasa a 9-a, ma impartaseam etc. Apoi dupa ce am cunoscut coruptia si ipocrizia care exista in cler si printre credinciosi nu am mai fost de acord cu biserica. Apoi am zis cineva tot a trebuit sa creeze universul, imposibil, nu se poate, dar mi-am dat seama ca acest lucru este un paradox, caci si creatorul trebuia creat de cineva si asa mai departe. Iar dupa cum observam in natura ordinea evolutiei este simplu -> complex, nu ultra-complex -> simplu. Nu facem mai intai biserica si apoi caramida. Am ajuns la aceste concluzii si altele mai complexe pe parcursul a 6-7 ani printr-o gandire din ce in ce mai sceptica.

Minte limpede si sanatate.
Vechi 03.07.2008, 15:14:34
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru antropologie, ateismul este fara perspectiva, pentru ca omul vine de nicaieri si se indreapta spre nicaieri.
Vechi 03.07.2008, 15:46:08
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristitodoran
Ateism - necredinta intr-o entitate invizibila, imateriala si atotputernica, care a facut tot universul in 144 ore, dupa care, extenuat fiind (intra oarecum in contradictie cu omnipotenta), s-a odihnit 24 ore.

Ca ateu am o gandire critica. Caut dovezi la orice afirmatie, indiferent daca ea mi-a fost bagata pe gat de cand eram mic. Daca vreti sa cred in dumnezeu veniti cu dovezi. Daca vreti sa cred in horoscop veniti cu dovezi, la fel si pentru paranormal.
Parintele meu duhovnic spunea despre atei ca si ei trebuie sa dovedeasca ,sa arate ca nu exista Dumnezeu.
Vechi 03.07.2008, 16:00:00
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
Daca viata mi-ar atarna de un fir de par as avea mai multe sanse sa scap daca as incerca sa ma salvez decat sa ma rog la nu stiu ce divinitate.
La inundatii si alte distrugeri nu cred ca rugaciunile au construit digurile si au ajutat la reconstruirea caselor.

Eu am fost dus la biserica de mic, ma duceam in fiecare duminica pana in clasa a 9-a, ma impartaseam etc. Apoi dupa ce am cunoscut coruptia si ipocrizia care exista in cler si printre credinciosi nu am mai fost de acord cu biserica. Apoi am zis cineva tot a trebuit sa creeze universul, imposibil, nu se poate, dar mi-am dat seama ca acest lucru este un paradox, caci si creatorul trebuia creat de cineva si asa mai departe. Iar dupa cum observam in natura ordinea evolutiei este simplu -> complex, nu ultra-complex -> simplu. Nu facem mai intai biserica si apoi caramida. Am ajuns la aceste concluzii si altele mai complexe pe parcursul a 6-7 ani printr-o gandire din ce in ce mai sceptica.

deci se pare ca atunci cand erai mic ai avut minte limpede shi sanatate dar tzi-ai pierdut-o din cauza teoriilor lui gLumeail care te invatza sa te salvezi singur...

dar daca shansele tale sa scapi ar fi nule, asha cum sunt in cazul in care sevrajul patimii nu te mai lasa sa scapi fiindca inadanc te tzine Veliar cu o putere intr-aramata, atunci ce faci? caci nu vezi, nu shtii, nu potzi, nici macar nu eshti capabil sa vrei sa te mantuieshti... simplu, te rogi shi plangi... caci nu itzi dai seama nici macar ca mergi la moarte duhovniceasca shi sinucidere cu mare veselie shi o faci pentru slava de la oameni... deci ce mai ai de facut, sa sfidezi sfidarea sau sa te rogi... caci deshi nu mai exista nicioshansa, celui ce nadajduieshte in Dumnezeu, Acesta ii mai deschide o shansa de mantuire shi scapare caci nimeni nu gresheshte care nadajduieshte in Domnul...

dar se pare ca nu shtii de unde au venit inundatziile shi alte distrugeri... poi de la Hristos pentru pacatele celor ce nu se roaga... shi pentru pacatele amarnice ale celor ce se roaga... atragandu-shi asupra lor pedeapsa, dar in furtuni shi dezastre vine shi Hristos... deci sa nu ne fie frica... ca nu ne va lasa singuri...

unii se bazeaza pe diguri... dar nu pe alea ne-a cerut sa le ridicam Hristos ci pe altele... asha e shi cu pacatul, vine o furtuna mai mare shi le sparge shi face baltzi asha cum a facut Dunarea nu demult...

auzi acolo sa citeshti Biblia ca sa ajungi ateu... poi asha patzesc unii care fiindca n-au mai dat pe la Biserica de cand erau mici le este mai ushor sa osandeasca shi sa gaseasca motive decat sa-shi aminteasca pentru ce l-a parasit pe Hristos...

dar e bine ca se vede ca macar ii pare rau... ca altfel n-ar mai fi postat ca sa ne convinga de durerea lui... daca tzi-ai pierdut credintza, "cauta sa te pui la punct" cum spune parintele Papacioc... sa vezi ce shi cum shi de ce... caci "celui ce cere i se va da shi celui ce bate i se va deschide"...

dar e trist sa aflii cum te-a inghitzit shcoala shi filozofii materialismului shtiintzific... mai bine ramaneai mic shi te-ai fi mantuit... asha itzi va fi greu sa depasheshti aceasta durere, sa luptzi sa te lashi pe tine insutzi, nu gLumii ci ca sa ascultzi iarashi... poate mai shtii Crezul... poate mai shtii o rugaciune...
3.2.1.x???:(:(
Vechi 03.07.2008, 21:10:39
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Pentru antropologie, ateismul este fara perspectiva, pentru ca omul vine de nicaieri si se indreapta spre nicaieri.
Pentru mine eu am venit din parintii mei si ma indrept spre groapa. Asta daca nu se gasesc metode stiintifice de prelungire a vietii. Totusi acest lucru nu este un motiv pentru care sa cred in lucruri nedemonstrate stiintific, vezi pariul lui Randi. Poti gasi destule motive pentru care sa iti traiesti viata, unul din scopurile mele este sa vad cat mai mult din lumea in care traim si sa incerc sa o inteleg cat mai bine. Atitudinea afisata de dumnezeul din biblie este una nedemna de o fiinta suprema, crud, gelos, razbunator. Adica daca am spus cateva minciuni in viata asta ar trebui sa sufar o eternitate. In principiu ideea de a ingenunchea in fata unei divinitati care nu isi face aparitia decat prin niste asa zise "minuni" usor demonstrabile stiintific mi se pare nedemna.

Apropo de minuni, exista multi iluzionisti (persoana care nu pretinde ca are puteri supranaturale si recunoaste ca performantele ei sunt doar niste trucuri realizate prin diferite mijloace tehnice, pentru a nu le confunda cu "profetii falsi") care pot face "minuni" mult mai spectaculoase decat cele prezentate in cartea voastra, scrisa intr-un timp cand cel putin 93% din populatia globului era analfabeta, neavand cele mai elementare notiuni stiintifice.
Vechi 03.07.2008, 21:23:47
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
Parintele meu duhovnic spunea despre atei ca si ei trebuie sa dovedeasca ,sa arate ca nu exista Dumnezeu.
Din punct de vedere stiintific orice cercetator care vine cu o ipoteza (a nu se confunda cu o teorie), in cazul nostru: "Dumnezeu exista, si eu, ateul, o sa ajung in iad!" trebuie ca el sa o DEMONSTREZE pentru a fi luata in considerare de ceilalti cercetatori. Nu INVERS. De exemplu pot oricand sa spun ca intre Pamant si Marte graviteaza un elefantel de plus invizibil si cu greutate infima. Incearca sa-i demonstrezi existenta. Ti se pare corect ca tu sa demonstrezi existenta? Imagineaza-ti unde am fi daca pentru fiecare idee ca aceasta am sta sa demonstram contrariul, cred ca tot in colibe am sta.

Ideea este ca acel ce face o afirmatie, trebuie sa o demonstreze.

Unul din lucrurile care ma deranjeaza cel mai mult la asa numitii "parinti" este ca au impresia ca daca au citit biblia stiu tot ce este de stiut si isi pot permite sa dea sfaturi oricui despre orice. Daca ai studia mai indeaprope ce se preda la facultatea de preoti ti-ai da seama ca mai bine vorbesti cu un om oarecare de pe strada, d.p.d.v. practic.

De curiozitate ai putea sa cauti lista de materii studiate, ai sa te convingi singur (studiul bibliei, latina, greaca, psihologie crestina (exista doar psihologie, nu stiu de ce ar fi crestina) cam jumatate de an sau maxim 1 an, ritualuri etc).

Sugestia mea, daca ai probleme du-te la un psiholog, mai lasa-ti duhovnicul.

Surse de informare obiective pe internet gasesti destule, n-ai nevoie de "duhovnici".
Vechi 03.07.2008, 22:01:03
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:

deci se pare ca atunci cand erai mic ai avut minte limpede shi sanatate dar tzi-ai pierdut-o din cauza teoriilor lui gLumeail care te invatza sa te salvezi singur...

dar daca shansele tale sa scapi ar fi nule, asha cum sunt in cazul in care sevrajul patimii nu te mai lasa sa scapi fiindca inadanc te tzine Veliar cu o putere intr-aramata, atunci ce faci? caci nu vezi, nu shtii, nu potzi, nici macar nu eshti capabil sa vrei sa te mantuieshti... simplu, te rogi shi plangi... caci nu itzi dai seama nici macar ca mergi la moarte duhovniceasca shi sinucidere cu mare veselie shi o faci pentru slava de la oameni... deci ce mai ai de facut, sa sfidezi sfidarea sau sa te rogi... caci deshi nu mai exista nicioshansa, celui ce nadajduieshte in Dumnezeu, Acesta ii mai deschide o shansa de mantuire shi scapare caci nimeni nu gresheshte care nadajduieshte in Domnul...

dar se pare ca nu shtii de unde au venit inundatziile shi alte distrugeri... poi de la Hristos pentru pacatele celor ce nu se roaga... shi pentru pacatele amarnice ale celor ce se roaga... atragandu-shi asupra lor pedeapsa, dar in furtuni shi dezastre vine shi Hristos... deci sa nu ne fie frica... ca nu ne va lasa singuri...

unii se bazeaza pe diguri... dar nu pe alea ne-a cerut sa le ridicam Hristos ci pe altele... asha e shi cu pacatul, vine o furtuna mai mare shi le sparge shi face baltzi asha cum a facut Dunarea nu demult...

auzi acolo sa citeshti Biblia ca sa ajungi ateu... poi asha patzesc unii care fiindca n-au mai dat pe la Biserica de cand erau mici le este mai ushor sa osandeasca shi sa gaseasca motive decat sa-shi aminteasca pentru ce l-a parasit pe Hristos...

dar e bine ca se vede ca macar ii pare rau... ca altfel n-ar mai fi postat ca sa ne convinga de durerea lui... daca tzi-ai pierdut credintza, "cauta sa te pui la punct" cum spune parintele Papacioc... sa vezi ce shi cum shi de ce... caci "celui ce cere i se va da shi celui ce bate i se va deschide"...

dar e trist sa aflii cum te-a inghitzit shcoala shi filozofii materialismului shtiintzific... mai bine ramaneai mic shi te-ai fi mantuit... asha itzi va fi greu sa depasheshti aceasta durere, sa luptzi sa te lashi pe tine insutzi, nu gLumii ci ca sa ascultzi iarashi... poate mai shtii Crezul... poate mai shtii o rugaciune...
3.2.1.x???:(:(
Cand esti mic bagi la cap toata informatia care ti se baga pe gat, vazand-o ca fiind buna. De ce pe un copil poti sa il pacalesti foarte usor? Pentru ca este naiv, crede orice, asa este programat in adn, sa invete cat mai mult la inceput ca sa se descurce singur cat mai repede.

Debia dupa o anumita varsta, dupa parerea mai cam de la 16-17 ani, la unii poate mai devreme sau mai tarziu, poti face diferenta intre minciuni si adevaruri din ce in ce mai bine. Asa poti filtra informatiile care nu ti se par folositoare sau false. Daca un copil are mintea asa de limpede, de ce conducatorii bisericii sunt albiti de batranete?

Cu cat imbatranesti esti din ce in ce mai inteligent, desigur daca nu incerci sa te minti singur.

Daca sansele mele sa scap ar fi nule, ce rost mai are sa ma rog, asta e, mai bine ma mai uit o data la viata mea, sa ma impac cu mine. Decat sa tremur ca un las, mai bine mor cu demnitate. Nu am mai plans de cand eram mic. Nu am mai simtit nevoia, mi-am dat seama ca orice lamentare, sau rugaciune nu ma poate ajuta cu nimic, daca eu nu fac ceva ca sa ma ajut singur.

Pe viitor am o rugaminte, fara referiri la entitati malefice sau ce o mai fi Veliar asta. Nu aveti de-a face cu un analfabet caruia ii este frica sa mearga la baie cu lumina stinsa.

Moartea o vad ca pe o trecere in nefiinta, din neant am venit, din neant m-am intors. Sunt fericit ca am avut ocazia timp de o fractiune de eternitate sa privesc universul si sa incerc sa-l inteleg. Nu am nevoie de promisiuni desarte despre un rai pe care nu l-a demonstrat nimeni sau despre un iad, atat de bine descris de fetele bisericesti (vezi Voronet de exemplu). Inainte sa ma nasc nu stiam nimic, nu simteam nimic, nici nu stiam ca exist, pentru ca nu existam. Dupa ce mor o sa incetez iarasi sa exist, ca un somn adanc fara lumina ratiunii.

Inundatii si alte distrugeri au venit de la domnul, un domn foarte iubitor nu? Intrati in orice spital unde sunt copii handicapati sau bolnavi de boli incurabile si aratati-mi acolo dragostea "domnului" vostru. Si sa nu incercati sa justificati afectiunile lor cu "pacatele parintilor", argument pueril in cel mai bun caz.

Sa inteleg ca daca ar fi sa ne luam dupa dumneavoastra nici diguri nu am mai construi, am sta toti inchisi in biserica si ne-am ruga de fiecare data cand fulgera. Incercati sa-i convingeti pe olandezi care tin marea la respect de multe secole, sau pe cei care au reusit sa hraneasca miliarde de oameni prin cereale modificate genetic, unul din ei primind premiul nobel pentru pace, estimandu-se ca cercetarea lui ar fi salvat 1.000.000.000 de oameni pe intreg pamantul, de la moarte prin infometare.

Dar nu, dumneavoastra preferati sa va rugati in bisericile opulente pe care le construiti cu smerenie si in care slujesc umili servitori imbracati in aur (vezi arhiepiscopul si episcopii) in timp ce afara stau saracii cersind cativa banuti pe care va indurati sa-i dati stramband din nas si in schimbul a unor sarutari de maini injositoare.

Daca vreti sa ii ajutati respectati-i ca oameni si poate se vor indrepta.

Nu l-am parasit pe hristos pentru ca nu a existat in primul rand. Biblia este cea mai cruda carte, incurajand discriminarea impotriva femeilor, homosexualilor, oamenilor de alte religii, etc.

Daca stiti engleza ati putea sa va documentati si de pe urmatorul site, care trateaza si coranul si cartea mormonilorm, mi se pare destul de completa:

http://skepticsannotatedbible.com/

Daca nu stiti engleza, va recomand urmatorul site in limba romana, fiind mai putin complet ca cel in limba engleza, dar bun:

http://biblegod.org

Ati spus ca imi pare rau, specific credinciosilor, rastalmaciti cuvintele impotriva omului dandu-i intelesuri diferite. Sa ma pun la punct, hahaha, amuuzant.

"Celui ce cere i se va da si celui ce bate i se va deschide" - cate rugaciuni arzatoare nu ai iesit de pe buzele inlacrimate a mamelor a caror copii sufera de boli nedrepte si dureroase, cancer, sida, leucemie etc? Au primit raspuns? Sper ca da, dar amandoi stim care este adevarul.

Daca e sa apelez sa o modalitate a dumneavoastra de a ma convinge si anume faptul ca la greu o sa ma indrept spre dumnezeu, eu cred ca stiti foarte bine cui o sa va adresati daca o sa suferiti de vreo boala la batranete sau chiar acum (sper sa nu patiti nimic) in primul si in primul rand DOCTORULUI, nici macar nu treceti pe la biserica, direct la DOCTOR, uitati imediat ca si el a fost "inghitit de scoala", saracul, "si de filosofii materialismului stiintific", materialism fara de care tot la 25-30 de ani am muri ca pe vremea evului intunecat.

Crezul, foarte interesant din punct de vedere psihologic, pentru cineva care crede atat de puternic in dumnezeu, trebuie sa va amintiti destul de des faptul ca credeti. Interesant. Nici un cercetator nu recita in fiecare zi toate teoriile stiintifice pentru a se convinge ca sunt adevarate, pentru ca nu are nevoie, daca are dubii poate oricand verifica aceste teorii, iar daca gaseste erori le poate modifica, imbunatatindu-le, aducandu-le cat mai aproape de adevar.

A spune ca imi pare rau ca nu mai cred este o nedreptate. Nu scriu pentru ca imi pare rau ca nu mai cred, scriu pentru ca sunt uimit de cata ignoranta exista in lumea asta, scriu cand vad cum interveniti acolo unde nu este treaba dumneavoastra, viata intima a fiecaruia, educatia din scoli (de ce ati scos domnilor teoria evolutionista a lui darwin din scoli? Stiti ca suntem singura tara europeana unde nu se preda? sa nu-mi spuneti ca biserica n-a avut nimic de-a face cu asta). De ce va trebuie inca o catedrala in bucuresti, nu avem destui oameni care traiesc in saracie, nu mai bine ii ajutam pe ei, la ce ne-ar folosi o adunatura de caramizi in fata unui simbol al tiraniei comuniste? Vreti cumva sa avem doua simboluri unul langa altul? al tiraniei comuniste si al ignorantei religioase?

3.2.1.x??? - ce inseamna, numaratoare inversa pana la blestem sau cum?

Astept comentarii pertinente.
Vechi 03.07.2008, 22:07:23
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Pentru mine eu am venit din parintii mei si ma indrept spre groapa. Asta daca nu se gasesc metode stiintifice de prelungire a vietii. Totusi acest lucru nu este un motiv pentru care sa cred in lucruri nedemonstrate stiintific, vezi pariul lui Randi. Poti gasi destule motive pentru care sa iti traiesti viata, unul din scopurile mele este sa vad cat mai mult din lumea in care traim si sa incerc sa o inteleg cat mai bine. Atitudinea afisata de dumnezeul din biblie este una nedemna de o fiinta suprema, crud, gelos, razbunator. Adica daca am spus cateva minciuni in viata asta ar trebui sa sufar o eternitate. In principiu ideea de a ingenunchea in fata unei divinitati care nu isi face aparitia decat prin niste asa zise "minuni" usor demonstrabile stiintific mi se pare nedemna.

Apropo de minuni, exista multi iluzionisti (persoana care nu pretinde ca are puteri supranaturale si recunoaste ca performantele ei sunt doar niste trucuri realizate prin diferite mijloace tehnice, pentru a nu le confunda cu "profetii falsi") care pot face "minuni" mult mai spectaculoase decat cele prezentate in cartea voastra, scrisa intr-un timp cand cel putin 93% din populatia globului era analfabeta, neavand cele mai elementare notiuni stiintifice.
Ce sens ar avea viata aceasta fara perspectiva unei vieti vesnice? Sa nu ne imbatam cu apa rece, ca in urma punerii in groapa trecem in nefiinta. Crestinismul vorbeste despre o vesnicie fericita (rai) sau nefericita (iad).
Vechi 03.07.2008, 23:10:40
dorstor dorstor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.12.2007
Implicit

Daca Dumnezeu este intelepciune atunci ateism inseamna fara intelepciune adica prostie!deci putem scrie:
ateism=prostie!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ateii si ateismul androneo Secte si culte 37 27.04.2012 17:02:34
Ateismul (part 2) informatorul Alte Religii 142 09.11.2011 01:44:27
Ateismul e sexy Bast-et Generalitati 32 20.09.2010 19:17:53
ateismul andaluzia Generalitati 14 30.03.2009 12:38:49
ATEISMUL saccsiv Generalitati 130 28.03.2009 16:19:05