Citat:
În prealabil postat de Sanyi
Mihai, intrebarea mea este urmatoarea: Hristos la cina cea de taina a luat painea si a frant-o si le-a dato ucenicilor spunand astfel "Luati, mancati, acesta este Trupul Meu."
Domnul Iisus era inca in viata cand s-a petrecut aceste lucruri, daca El era viu, cum putea imparti trupul si sa-i dea sangele ca sa se bea?
Despre Apostoli pot spune doar atat. Nu erau cu nimica mai buni ca si noi credinciosii Domnului. Petru pe care este zidita Biserica spunea la un momendat "nu-l cunosc pe omul acesta." In privinta ta, ce ar insemna de la un crestin sa afirme aceste cuvinte despre Iisus "nu-L cunosc" se mai poate el numi credincios care asteapta mantuirea prin Iisus?
Cu multumiri.
|
Banuiesc ca pe mine ma numesti Mihai; pe insa mine ma cheama Anca.
In ceea ce priveste prima intrebare: uiti probabil, ca Dumnezeu poate, ceea ce unui om ii este imposibil de inteles. Nu putem aplica logica omeneasca faptelor lui Dumnezeu. De aceea le si numim minuni.
Rog pe unul din teologii de pe forum sa dea un raspuns mai cuprinzator, daca se poate.
In ceea ce priveste a doua intrebare, imi este greu sa cred, ca apostolii aflandu-se in apropierea lui Iisus Hristos, sa fi ramas neatinsi de acest lucru. Chiar Domnul spune ca ei sunt curati, si ca doar picioarele lor mai trebuiesc spalate. Totodata mentioneaza ca unul dintre ei nu este curat, si anume Iuda, care in curand avea sa-L vanda pe Iisus Hristos. Deci nu e vorba de o curatenie corporala, ci de una spirituala.
Matei 16.15-19:15. Și le-a zis: Dar voi cine ziceți că sunt?
16. Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.
17. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri.
18. Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.
19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.
Mi se pare chiar blasfemie sa ne comparam cu Apostolii in ceea ce priveste pacatele.
Ultima ta intrebare ma face sa cred ca te crezi fara de pacate. Iertare daca am inteles gresit. Poate ca Dumnezeu l-a lasat pe Apostolul Petru sa nege legatura lui cu Domnul, pentru a ne arata ca oricine, oricat de avansat in credinta poate gresi, dar ca recunoscandu-si greseala si regretand amarnic fapta, poate fi iertat. Dar noi cat de mult gresim, si tot mai speram in iertarea pacatelor noastre.
In cazul in care esti catolic si crezi ca Biserica s-a ridicat pe "acesta piatra", adica pe Petru, trebuie sa te dezamagesc. Iisus este piatra pe care s-a intemeiat Biserica.
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 10.4. Și toți, aceeași băutură duhovnicească au băut, pentru că beau din piatra duhovnicească ce îi urma. Iar piatra era Hristos.
Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 2.20. Zidiți fiind pe temelia apostolilor și a proorocilor, piatra cea din capul unghiului fiind însuși Iisus Hristos.
Faptele Sfinților Apostoli
Cap. 4.11. Acesta este piatra cea neluată în seamă de către voi, zidarii, care a ajuns în capul unghiului;
Iata si argumentul la cele spuse mai sus:
Sfânta Evanghelie după Luca:
Cap. 20
17. El însă, privind la ei, a zis: Ce înseamnă, deci, scriptura aceasta: "Piatra pe care n-au luat-o în seamă ziditorii, aceasta a ajuns în capul unghiului"?
18. Oricine va cădea pe această piatră va fi sfărâmat, iar pe cine va cădea ea îl va zdrobi.
Iata deci, inca odata, daca Apostolul Petru ar fi facut o greseala de neiertat, s-ar fi zdrobit de aceasta "Piatra". Sensul greselii lui trebuie sa fie altul.
Sa nu uitam ca si de la credinciosi se retrage Duhul Sfant, pentru a fi incercati si pentru a se intari.