Citat:
În prealabil postat de vasinec
Noi Il recunoastem pe Domnul Iisus Hristos ca Dumnezeu. Sunt altii care nu-L recunosc.
Referitor la schimbare, o sa caut totusi in Sfanta Scriptura sa vedem ce spune:
1."Dumnezeu a binecuvantat si a sfintit ziua a saptea"(Facerea 2:3). - Acest lucru s-a realizat la inceput, cand totul era foarte bun si pacatul nu intrase in lume. De ce trebuia schimbat ceva cand totul era foarte bun?
2."Ce binecuvantetzi Tu, Doamne, ramane binecuvantat pe vecie"(1 Cronici cap 17:27). Ziua a saptea si nu o alta zi a fost binecuvantata pentru vecie.
3. "Dupa obiceiul Sau, in ziua sambetei (ziua a saptea), a intrat in sinagoga.."(Luca 4:16). - Domnul Iisus Hristos pazea sambata, "dupa obiceiul Sau" (nu dupa al evreilor sau al locurilor).
4. "In ziua sambetei (ziua a saptea), am iesit afara pe poarta cetatii, langa rau, unde credeam ca se afla un loc de rugaciune"(Faptele Apostolilor 16:13) - Apostolul Pavel cauta un loc de rugaciune in ziua sambetei.
5."Caci dupa cum cerurile cele noi si pamantul cel nou, pe care le voi face, vor dainui inaintea Mea - zice Domnul-...in fiecare sabat va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea"(Isaia 66:22,23) - Sabatul va fi tinut si pe noul pamant.
Am incercat, cu ajutorul catorva versete, sa arat continuitatea sfintirii zilei a saptea, de la inceput pana pe noul pamant. Unde este schimbarea? Si daca este, cine a facut-o, si cu ce drept? Ca Dumnezeu nu a facut-o.
|
poi nu tzi-am zis Cine a innoit sarbatoarea shi a shi plasat-o in calendar ca tzinerea ei sa fie de sambata seara pana luni dimineatza?
CUVANTUL LUI DUMNEZEU! Iisus Hristos care este Domn shi al Sambetei...
dar voi chiar daca zicetzi ca-l recunoashtetzi, totushi nu paretzi ca-i recunoashtetzi nici puterea shi nici lucrarea de inviere shi sfintzire shi nici autoritatea de a plasa sarbatoarea shi respectarea zilei a 7-a ash dupa cum a inviat-o EL... in adanc de dimineatza, in Duminica Pashtilor Domnului.
nu te mai sbate sa ne convingi de minciuna! folosindu-te de scripturi...
exista continuitate in credintza shi nu in ciclicitate... caci a stramutat-o in Sfanta Duminica, tzinerea vechiului Sabat care pana la Inviere se tzinea sambata, la evrei, dar a spus Apostolul ca sa nu ne judece nimeni pentru sambete sau daca suntem sau nu suntem cercuitzi in carne caci cei ce vor sa va faca sa tzinetzi asha cum vor ei sau sa va cercuitzi in carne nu vor decat sa se laude cu trupurile voastre... caci cercuirea shi necercuirea in carne este nimic deoarece ceea ce conteaza este faptura cea noua inviata in Hristos... adica cercuirea INIMII...
deci nu te mai sbate shi nu te mai obosi ca tzi-am aratat cum te vor rasplati pentru stradaniile tale, echipa de farisei pentru care munceshti... iar dumneata dandu-tzi seama prea tarziu vei reactziona cam asha:

...ca vitzelushul de aur shtii cine au fost cei care l-au turnat shi din ce anume... cam asha ceva shi cu sambetele voastre!