Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Arata-mi clar ca Hristos a poruncit sa tinem sambata. El vorbeste de toate poruncile in afara de acesta. Asa ca mai bine mai luati o pauza ca ne-am cam saturat de voi.
|
poi draga frate Iustine, nu tzi-am aratat ca shi Sabatul trebuie tzinut? Dar se tzine de Sambata seara pana luni dimineatza...
Hrsitos a poruncit sa tzinem toate poruncile daca-i posibil shi niciuna nu face exceptzie, oricat ar fi de mari, oricat ar fi de mici, dar pentru ca sa nu puna jug greu pe spatele neamurilor a zis doar porunca cea noua ca cine o face pe aia, le face pe toate... dar n-a oprit pe nimeni sa tzina cum era in Vechiul Testament... dar a oprit impunerea in carne, adica de forma tzinerea vechii randuieli, neamurilor, ca evreii voiau sa-i fariseiasca pe totzi, shi de aia a zis ca Porunca Noua va dau voua.... caci cine o face pe aia le face pe toate shi se shi nashte in faptura cea noua, devenind un traitor al Harului Domnului, fiind cercuit la invartosharea inimii shi respectand predaniile shi randuielile date prin Apostoli shi sfintzi ca sfinte daruri... ca sa nu se mai laude nimeni... nici cu faptele legii shi nici cu credintza cea moarta... shi nici cu trupurile altora...
nu e simplu? shi ata de frumos shi perfect... chiar mai mult decat perfectul... caci perfectul e Dreptatea, dar Sfanta Treime e mai mult...