![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Arata-mi clar ca Hristos a poruncit sa tinem sambata. El vorbeste de toate poruncile in afara de acesta. Asa ca mai bine mai luati o pauza ca ne-am cam saturat de voi. |
|
|||
|
|||
![]()
n-am vrut sa te jignesc sau sa te compar cu ceva ci mai sus e "...[COLOR=red]că[/COLOR] vitzelushul de aur shtii cine au fost cei care l-au turnat shi din ce anume... cam asha ceva shi cu sambetele voastre!"
shi nici pe evrei lui Mose nu-i blamez ca daca ma uit la mine, imi dau mereu seama ca nu-s mai breaz ca ei... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hrsitos a poruncit sa tzinem toate poruncile daca-i posibil shi niciuna nu face exceptzie, oricat ar fi de mari, oricat ar fi de mici, dar pentru ca sa nu puna jug greu pe spatele neamurilor a zis doar porunca cea noua ca cine o face pe aia, le face pe toate... dar n-a oprit pe nimeni sa tzina cum era in Vechiul Testament... dar a oprit impunerea in carne, adica de forma tzinerea vechii randuieli, neamurilor, ca evreii voiau sa-i fariseiasca pe totzi, shi de aia a zis ca Porunca Noua va dau voua.... caci cine o face pe aia le face pe toate shi se shi nashte in faptura cea noua, devenind un traitor al Harului Domnului, fiind cercuit la invartosharea inimii shi respectand predaniile shi randuielile date prin Apostoli shi sfintzi ca sfinte daruri... ca sa nu se mai laude nimeni... nici cu faptele legii shi nici cu credintza cea moarta... shi nici cu trupurile altora... nu e simplu? shi ata de frumos shi perfect... chiar mai mult decat perfectul... caci perfectul e Dreptatea, dar Sfanta Treime e mai mult... |
|
|||
|
|||
![]()
shi in ce mai ramane sa se laude omul?
in Crucea Domnului cum spune sf Apostol Pavel... ca nu pilioqqqszoofie zoofaga sau alte teorii, ci asha cumva incat sa nu ramana Crucea fara folos... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În primul veac arată clar Biblia că erau încă oameni care țineau sabatul vechi, și tot atunci sfântul Pavel arată că acest lucru nu mai e obligatoriu: Romani 14.6 „Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu”. Coloseni 2. 16-17 „ Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete, Care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos”. O altă problemă a sectanților adventiști este faptul că ei țin Sabatul așa cum i-a învățat „profetesa” lor, de vineri de la apusul soarelui până sâmbătă la apusul soarelui. Adică în ziua în care Hristos, Dumnezeu Cuvântul era în Locuința morților pentru păcatele noastre.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai trebuia sa-ti scrie tie expres lucrul asta? Legea morala a celor zece porunci nu se poate desfiinta pentru ca defineste insasi caracterul lui Dumnezeu. Cine a vorbit lui Moise din foc? Nu Domnul Isus-Dumnezeul? Inca nu se intrupase Fiul Omului.Dar El vorbise si a scris cu foc pe piatra tocmai ca sa arate ca nu se pot sterge. Adevarat este insa ca singurul care a putut tine cele 10 porunci a fost doar Isus Hristos.Prin ele tu te uiti in oglinda ca sa vezi ca esti tot pacatos. Poate nu ai inteles ce inseamna cu adevarat Sabat.Ce insemna odihna in Domnul. Spune-mi tu mie cit de bine se tine Duminica ca zi de inchinare de laici (si chiar de preoti) .Se renunta la lucrurile mondane? La noi in Sabat se pun deoparte aceste activitati.Poate nu totul e perfect ,doar sintem oameni imperfecti. Si apoi putem exclude pe iudei din poporul lui Dumnezeu? Asa cum au primit ei in VT. NU. Problema era de fapt ca li se impietrisera inimile in obiceiuri,sarbatori si datini.Credinta nu mai lucra in inima. In loc de sfinti erau statui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cele din chivot trebuiau tranferate in inimile noastre ,in traire. Si cui adresa Pavel aceste cuvinte?Neamurilor sau evreilor care se converteau la crestinism? Uite asa se creaza marile confuzii ,numai ca sa se respecte ziua Soarelui invincibil a romanilor. |
|
|||
|
|||
![]()
marmat shi benGy, degeaba tot punetzi intrebari indoielnice ca sa introducetzi sambata, poi voi nici nu pricepetzi ce este Sabatul ce se tzine Duminica dupa invierea Domnului... nu pricepetzi fiindca n-atzi intzeles porunca data prin Moise findca nici n-atzi citit-o macar ca s-o pricepetzi shi ca s-o plinitzi ci va luatzi dupa datinile omeneshti sau sectante ce au transformat poruncile in fariseism...
poi nu zice acolo in porunca a 4 sa lucrezi 6 zile? shi in ziua 7-a sa cinsteshti? Poi cum rupetzi voi celelalte zile de ziua a 7-a adica cinstirea sfintei Duminici, a Sabatului Domnului? Deci nu este sarbatoarea zilei ci a intregii saptamani atuncea, caci daca ai tzine doar ziua aia inseamna ca ai fi fatzarnic, in sensul ca ai fi pacatos shi rau toata saptamana iar de sabat te-ai arata bun shi plinitor, adica fariseism in toata regula... deci va rog frumos respectatzi porunca asha cum a fost data evreilor ca daca preluam shi incercam sa pricepem forma lor extinsa, shi mult mai greu de tzinut, cum apare ea in Biserica Ortodoxa, pe aia zicetzi ca-i mai simpla, dar e mai grea, caci este o extindere mult mai greu de tzinut, caci presupune shi duhovnicie adica intzelepciune in tzinerea ei, shi nu are doar o forma de ascultare stricta shi explicita cum a fost data evreilor... poate pentru ca erau mai grei de cap... sau mai intzeleptzi shi speculantzi shi gaseau ushor portitze inspre impliniri contrare... ori cineshtie de ce propozitziile au fost atat de stricte shi rigide shi legiuitoare shi exacte... probabil pentru a forma drumul dreptatzii, adica sa nu te abatzi nici la stanga shi nici la dreapta cand treci prin gLumeaLumii... shi ca sa evite filozofia inutila a necredinciosului ce se crede intzelept.... deci nu shtiu de ce au forme diferite... poate pentru ca Domnul le-a Innoit, poruncile shi le-a sfintzit plinindu-le... deci spune acolo foarte frumos: sa-tzi aminteshti de ziua Domnului ca 6 zile sa lucrezi shi in ziua 7-a sa te odihneshti/sa cinsteshti pe Domnul... deci arata cum trebuie sa traieshti toata saptamana, ce trebuie sa ai in minte cand lucrezi, cum trebuie shi pentru ce trebuie sa te odihneshti... pentru Sfanta Duminica, ziua invierii, ziua Domnului, ce se tzine de sambata seara pana luni dimineatza.... dar n-am sa va spun Taina zilei Sabatului... e prea mare pentru astfel de "ingerashi" dar legea este pentru pacatos, pentru cel faradelege, pentru cel rau, pe cand vietzuirea in HAR este pentru cel sfintzit, iubit shi ascultator... ca legea este pentru razvratit, indaratnic, invartoshat la inima shi pizmash shi uracios, adica pentru fii cei rai ai rautatzii care nu cred in dreptatea Domnului, in puterea Lui, in lucrarea Lui sfintzitoare shi binecuvantata shi nici in Mantuirea Lui aratata in totzi sfintzii Sai... deci legea este pentru cei ce nu cred in invierea de acum shi de la sfarshitul veacurilor... in Mantuirea fapturii decazute shi ieshirea ei din robia gLumeigLumii (egipt shi sodoma&gomora) shi din robia pacatului shi a mortzii shi a iadului veshnic... adica pentru cei ce nu cred in Hristos... caci pentru cei ce cred shi au o credintza vie, lucratoare, plinitoare, dreapta, curata, sfintzita, ascultatoare, smerita, buna shi iubitoare, pentru aceshtia este vietzuirea in Harul Domnului... devenind cu totzii Trupul shi sfintzenia Domnului... deci urmand plinirea Sabatului asha cum a plinit Hristos, sa-tzi aminteshti 6 zile de ziua Domnului lucrand iar in ziua 7-a sa o cinsteshti odihnind/vindecand.curatzind/mangaind/hranind shi sfintzind pe totzi cei din casa ta... dar pe voi nu va intereseaza porunca ci sa ne sfintziti voi pe noi, sa ne facetzi voi dupa "sfintzenia" voastra... laudandu-va apoi cu trupurile shi zilele noastre pentru slava de la oameni... sper ca nu facetzi asha shi sper ca va gasitzi altceva de joaca... decat amagirea shi inshelarea... din pricina parerii inshelatoare de sine... SPER. ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca pietele sint pline si bisericile goale. Unde sint enoriasii,afara de sarbatori? |
|
|||
|
|||
![]()
Marmat, oare esti chiar atat de informat despre cata lume participa la Sfanta Liturghie?!? De unde, ca doar tu nu mergi in bisericile ortodoxe.
Eu vin destul de rar in Romania, totusi de cateva ori pe an, si merg la biserici din toata tara, acolo unde ma aflu in acea duminica. Peste tot vad biserici pline, incat aproape nu e loc. Unde ai vazut biserici goale? Mie imi pare rau, ca la buna intentie ortodoxa, de a va lamuri in unele probleme, raspundeti cu atacuri rau intentionate, folosindu-va de dezinformare. Poate e cazul sa nu va mai dam atata apa la moara si mai degraba sa ne rugam pentru luminarea voastra. Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor | Erethorn | Secte si culte | 400 | 28.03.2012 20:49:41 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Despre Sabat | georgeval | Secte si culte | 1108 | 28.07.2010 18:45:00 |
Despre Duminica sau ziua Invierii! | alecsandru | Secte si culte | 25 | 06.11.2007 19:26:52 |
despre ziua aliturgica | NiCcoleta | Sfanta Liturghie | 1 | 02.03.2006 09:58:33 |
|