Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Arata-mi clar ca Hristos a poruncit sa tinem sambata. El vorbeste de toate poruncile in afara de acesta. Asa ca mai bine mai luati o pauza ca ne-am cam saturat de voi.
|
Pai trebuia sa-ti scrie tie expres lucrul asta?
Legea morala a celor zece porunci nu se poate desfiinta pentru ca defineste insasi caracterul lui Dumnezeu. Cine a vorbit lui Moise din foc?
Nu Domnul Isus-Dumnezeul? Inca nu se intrupase Fiul Omului.Dar El vorbise si a scris cu foc pe piatra tocmai ca sa arate ca nu se pot sterge.
Adevarat este insa ca singurul care a putut tine cele 10 porunci a fost doar Isus Hristos.Prin ele tu te uiti in oglinda ca sa vezi ca esti tot pacatos.
Poate nu ai inteles ce inseamna cu adevarat Sabat.Ce insemna odihna in Domnul.
Spune-mi tu mie cit de bine se tine Duminica ca zi de inchinare de laici (si chiar de preoti) .Se renunta la lucrurile mondane?
La noi in Sabat se pun deoparte aceste activitati.Poate nu totul e perfect ,doar sintem oameni imperfecti.
Si apoi putem exclude pe iudei din poporul lui Dumnezeu? Asa cum au primit ei in VT. NU.
Problema era de fapt ca li se impietrisera inimile in obiceiuri,sarbatori si datini.Credinta nu mai lucra in inima. In loc de sfinti erau statui.