Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2025, 15:40:35
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Deși sunt cu totul de acord că explicația mea n-are cum să fie completă – realitatea este mai complexă și nuanțată –, clipul pe care m-ai invitat să-l văd nu face decât să o confirme: Simion creează și întreține emoțiile negative, exploatând necazurile oamenilor. Probabil ăsta este motivul pentru care nu ratează astfel de ocazii, pentru că ele reprezintă o oportunitate extraordinară nu atât de a oferi ajutor, cât de a-și înmulți adepții. Îmi pare tare rău să văd că, în loc să le aducă alinare, caută doar să-i învenineze pe bieții sinistrați, sporind vrajba dintre noi – fie români, fie moldoveni ori ucraineni –, deși la slujbele la care va fi participat trebuie că a auzit că Biserica se roagă împotriva acesteia, respectiv pentru pace și unitate. Acea unitate care ar fi centrală în chiar denumirea propriului partid.
Da, eu cred că Simion are o tehnologie secretă haarp cu care provoacă inundații ca apoi să apară ca un pompier salvator la cizmă de gumă și cu cazmaua în mână, murdar de transpirație și noroi, lucru care generază un puternic impact emoțional telespectatorilor.
Vechi 01.08.2025, 15:52:17
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Atunci când vrei să ajuți creștinește, o faci discret.
Vechi 01.08.2025, 15:57:15
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Atunci când vrei să ajuți creștinește, o faci discret.
Mda, dar dacă nu ajuta ar fi zis româniatv și alți ticăloși că e la șpriț în Cipru în timp ce românii scot nămolul, mutând convenabil atenția de la vina guvernanților către culpabilizarea lui Simion și AUR-ului care e vinovat în tot și în toate, fără să fie la guvernare.

Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 6
14. Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!

Apropo și când gigi ajuta era bine dacă scopul mediatizării era să inspire pe alții să facă mai mult, expresia Binele De Știut e de la Trinitas tv, așa și Biserica spune când face darea de seamă unde s-ar fi dus sumele strânse.
Vechi 01.08.2025, 16:08:43
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Biserica nu face bine5pe persoană fizică, practic cei mulți care contribuie rămân anonomi. În ce-l privește pe Becali... pare că i-ar fi fost maestru lui Simion.

Cât despre citatul pe care l-ai dat... ți se pare că lumea e răstignită pentru Simion și viceversa? Nu e cam forțată asemănarea cu Sf. Pavel?
Vechi 02.08.2025, 00:27:48
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Biserica nu face bine5pe persoană fizică, practic cei mulți care contribuie rămân anonomi. În ce-l privește pe Becali... pare că i-ar fi fost maestru lui Simion.
Nu e adevărat, nu rămân tot timpul anonimi, de multe ori auzeam cum se mulțumește unor familii și nu e laudă treaba asta.
Dacă stai să o gândești realist e nevoie de modele și în fapte bune.

Simion a reușit în politică mai mult decât va reuși gigi și Becali și-a arogat niște merite nerușinate și neavenite raportat la creșterea fenomenului politic AUR, dar și Becali dacă spunea anumite fapte bune făcute de-a lungul timpului cu mult înainte să intre în politică ca să inspire pe alții nu greșea.

Adică să nu spunem răul că deranjăm, să nu spunem nici binele care se face de către alții că ne căutăm slavă străină lăudând pe alții, dar ce să facem, mâine o să zicem că și Apostolul Pavel se lăuda când descria chinurile prin care trece.

Citat:
Cât despre citatul pe care l-ai dat... ți se pare că lumea e răstignită pentru Simion și viceversa? Nu e cam forțată asemănarea cu Sf. Pavel?
Este vorba de jertfa care se face stând prin caniculă, cu picioarele în nămol cu mirosuri pestilențiale de la leșurile de animale măturate de viitură, dacă era așa simplu cum descrii dumneata erau toți acolo la lopată, dar până și asta e greu.

Până la urmă el ajută aproapele, iar guvernul aruncă în bătaie de joc 6.000 de euro pt o casă distrusă, îți dau eu 6.000 de euro dacă-ți distruge o viitură casa, o faci la loc ca înainte chiar și casă la sat ?

Au râs de locuințele lui Simion * nu case, la 35.000 de euro ca să facă ei și mai rău ?

Last edited by Iorest; 02.08.2025 at 00:34:43.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2025, 00:50:25
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Si o sa si-o ia si ei asa cum a fost lungul sir CDR,PNTCD, DA,PSD,PNL(putin mai rezervat uneori), USR toti exponenti ai urii intrun fel sau altul la un moment dat ,pe care viata i-a pedepsit si i-a pus sa lucreze impreuna.
Macar astia au invatat la final sa colaboreze,cand deja au nimicit cu totul tara asta , dar noroc cu uniunea europeana ca am progresat totusi trasi de urechi in acest timp.
Toate țările au progresat și Georgia și țări foste iugoslave, oriunde te uiți, dacă nu era Uniunea Europeană poate s-ar fi vândut altfel resursele de petrol, zăcăminte, etc, asta de ce nu o iei în calcul.

Citat:
Si apoi te ar ajuta pe tine personal sa ai analize mult mai lucide daca te ai detasa putin de o anumita parte si ai fi mai obiectiv, daca tot iti place domeniul politic asa mult.
Politica te afectează mai mult decât crezi, din cauza politicii nu ai școli, spitale, infrastructură feroviară, n-o să le construiască omul simplu cu lopata, sunt chestii de Mega structură pe care le poate face doar statul, dacă nu are niște oameni puși pe jaf în vârful piramidei.

Citat:
In loc sa vorbesti de raul care stim toti ca sa facut, ar fi interesant sa vorbesti de lucruri pozitive ,cum e aceea participare la inundatii,si ai ajuta mult mai mult AUR asa.
Eu nu cred că ajut sau dăunez AUR, nu vezi că forumul nu e foarte citit.

Citat:
Asa ,nu faci decat sa indepartezi potentialii viitori sustinatori , care stiu din trecut ca limbajul urii nu a dus nicaieri. Eu sunt convins ca aceasta cale e castigatoare,asa cum a facut din Nicusor Dan dintr-un loser,in doar 2 saptamani ,un om general acceptat,doar pentru simplu fapt ca a avut bun simt.
Nicușor Dan e un candidat de laborator al serviciilor, a apărut din eprubeta politică soroșistă la fel ca Macovei, Clotilde, Fritz, Coleban și alții.
Cum bine a analizat Virgiliu Gheorghe dintre toți olimpicii pe care i-a avut România în anii 70-2000 doar cârlionț a avut la dispoziție fonduri și presă de tip G4 Media, Hotnews, Libertatea,B1 care să-i cânte în strună la început când era cu USB, USR etc.

După cum vezi obsesia Mesianismului o au useriștii că ei salvează cică.

Citat:
Critica frate cat vrei ,dar nu mai jigni, ce te costa? Chiar nu tii de loc la imaginea ta?
Ce treabă are imaginea mea, țara se prăbușește suntem în colaps demografic, invadați de toate lăcustele din afară și noi o mai ardem cu stilistica exprimării.
Suntem ca la medicina de dezastre unde nu mai știi cum să te împarți ca să prioritizezi urgența mai mare.

Citat:
Cuvinte ca tampiti si ticalosi vor atarna greu la Judecata , si o sa dai tot AUR -ul si toata Romania atunci pe o singura mana intinsa,si nu o sa aiba cine sa ti-o offere.
Lasa-i incolo ca se descurca ei , ai grija doar de cum vorbesti aici si acum, e cel mai util lucru in favoarea AUR si a nemuririi tale.
Până la urmă treaba cu popor de tîmpiți e o expresie briliantă a lui Petre Țuțea, de un realism care surprinde perfect cum românii și-au votat mereu călăii, i-au pupat, i-au adulat, încă există imbecili și aici pe forum care cred că traian băsescu a fost cel mai bun președinte al României.

Și el era doar un tîlhar impus cu forța de bruxelles contrar voinței populare a milioane de români care l-au demis la referendum.
Vechi 02.08.2025, 10:52:49
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Iorest,
Eu unul ce vreu de la tine este sa incerci daca poti sa accepti realitatea ca alaturi de toti cei pe care i-ai listat se afla si Simion. Georgescu in schimb este dintr-un alt "film", alta gasca, cu alt scenariu similar dar nu identic ( in afara de TELUL FINAL indicat de STAPANII BANILOR) pe care toti il au absolut identic.( toate drumurile duc la ROMA):

"Nicușor Dan e un candidat de laborator al serviciilor, a apărut din eprubeta politică soroșistă la fel ca Macovei, Clotilde, Fritz, Coleban și alții."

In loc de ...altii ...te rog sa-l pui pe Simion unde deja am stabilit ca face parte din acelasi manunchi de candidati insa cu un narativ ales de el mai diferit.
De acord? :))

Last edited by cozia; 02.08.2025 at 10:56:55.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2025, 20:09:10
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Iorest,
Eu unul ce vreu de la tine este sa incerci daca poti sa accepti realitatea ca alaturi de toti cei pe care i-ai listat se afla si Simion. Georgescu in schimb este dintr-un alt "film", alta gasca, cu alt scenariu similar dar nu identic ( in afara de TELUL FINAL indicat de STAPANII BANILOR) pe care toti il au absolut identic.( toate drumurile duc la ROMA):

"Nicușor Dan e un candidat de laborator al serviciilor, a apărut din eprubeta politică soroșistă la fel ca Macovei, Clotilde, Fritz, Coleban și alții."

In loc de ...altii ...te rog sa-l pui pe Simion unde deja am stabilit ca face parte din acelasi manunchi de candidati insa cu un narativ ales de el mai diferit.
De acord? :))
E fals ce zici, pentru că Simion abia și-a strâns semnăturile în 2019 la europarlamentare, și-a vândut apartamentul din Dristor ca să meargă prin țară, să organizeze evenimente, concerte, unde a strâns semnături de la public.

Șordan din primul an în politică avea semnături deși era un fel de reclamagiu pe spațiul public, pe Simion îl cunoșteau mulți de la Roșia Montana, Acțiunea 2012, Noii Golani, protestele anti-Băsescu în 2009, excursiile din Basarabia când a dus mii de oameni din România peste Prut ca să vadă RM, marșurile de centenar prin țară în 2018 când s-a deplasat cu zeci de mii de oameni în fiecare punct cardinal al țării, unele proteste.
Simion abia a strânse semănturile și a luat în jur de 100k voturi la prima participare.

Nicușor Dan a avut din prima zi de implicare politică, toată susținerea și mediatizarea agresivă a celor mai ticăloase oficine de presă digi, hoitnews, libertatea, bot, b1, sabin orcan apoi g4 după ce s-a fondat, deci ăsta era pupat non-stop, a ajuns la 9% cu USR fără niciun efort de deplasare prin țară, doar pt că i-au făcut punte oamenii din sistem.

AUR era bruiat mediatic, era ordin să nu se scrie despre ei ca să nu-i cunoască lumea, să nu devină curioasă și să nu-i crească prin mediatizare negativă, doar bot făcea spume pe internet.

Cred că nimeni nu a avut în politică culoarele lui cîrlionț.

Last edited by Iorest; 02.08.2025 at 20:13:50.
Reply With Quote
Răspunde