Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.01.2013, 03:03:16
calatorul
Guest

Implicit despre a fi judecator

Ce parere aveti despre cariera de judecator? Exercitarea unei asemenea profesii se considera pacat din punct de vedere religios?
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 03:19:03
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calatorul Vezi mesajul
Ce parere aveti despre cariera de judecator? Exercitarea unei asemenea profesii se considera pacat din punct de vedere religios?
In lumea ortodoxa, probabil ca e pacat. Daca, asa cum rezulta de pe forum, omul care joaca o varianta sambata la loto este un vrajitor, omul care bea un pahar de vin sufera de pacatul betiei, iar acela care are legatura trupeasca cu sotia afara de marti si joi (daca nu e post) se cheama a suferi de curvie intraconjugala, iar femeia care cuteaza a indrazni pentru ca sa intre in biserica in timpul perioadei ei comite sacrilegiu, atunci precis judecatorul e cel mai mare pacatos dintre toti.

Dar, in lumea reala, profesia de judecator este, probabil, cel mai nobil fel in care omul poate coopera cu Dumnezeu.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 03:30:21
calatorul
Guest

Implicit

Ma gandeam la responsabilitatea persoanei devenita judecator pe lumea asta in fata lui Dumnezeu. Judecand ca omul, sigur va face si greseli. Au existat oameni ce au fost condamnati la ani de inchisoare pe baza unor probe gasite care li s-au atribuit lor, desi au fost nevinovati.
Cum ramane cu judecatorul care aplicand strict legea si avand in vedere anumite probe a condamnat pe cineva desi poate avea si el incertitudini in privinta vinovatiei sale?

Ca judecator.. te cam joci cu viata omului.

Last edited by calatorul; 13.01.2013 at 03:33:11.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 09:29:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ca judecator.. te cam joci cu viata omului.
Exact acelasi lucru se poate spune despre medic. Despre inginerul constructor. Despre preot, care poate ajunge sa se joace cu viata eterna a omului.
Si atunci ? Este pacat sa te faci medic? Inginer constructor? Este pacat sa te faci preot?

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 10:22:04
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
In lumea ortodoxa, probabil ca e pacat. Daca, asa cum rezulta de pe forum, omul care joaca o varianta sambata la loto este un vrajitor, omul care bea un pahar de vin sufera de pacatul betiei, iar acela care are legatura trupeasca cu sotia afara de marti si joi (daca nu e post) se cheama a suferi de curvie intraconjugala, iar femeia care cuteaza a indrazni pentru ca sa intre in biserica in timpul perioadei ei comite sacrilegiu, atunci precis judecatorul e cel mai mare pacatos dintre toti.

Dar, in lumea reala, profesia de judecator este, probabil, cel mai nobil fel in care omul poate coopera cu Dumnezeu.
Păi, chestiunea e simplă: pe threadul despre loterie, s-a explicat cu subiect și predicat că adevăratul creștin nici nu are voie să apeleze la instanțele de judecată, că e păcat.....

Deci e clar că judecătorul e un fel de Satanail mai mare, prezidând o adunare păgânească, iar avocații niște drăcușori mai mici.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 11:01:01
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Mihnea Dragomir:Nu mai bine va limitati la lumea catolica, daca pe cea ortodoxa nu o cunoasteti?

Calatorul: exercitarea profesiei de judecator nu este un pacat in sine, ci doar abuzul in exercitarea profesiei caruia ii pot cadea victima unii judecatori este.

Last edited by ioanna; 13.01.2013 at 11:04:20.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 13:58:24
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
iar avocații niște drăcușori mai mici.
Dar de ce folositi diminutivul ? Cel putin avocatii catolici nu sunt de loc dracusori mai mici. Lor nu li se iarta, una pentru ca sunt avocati. Pe urma, nu li se iarta fiindca sunt catolici. Or, 2 x dracusor = drac mai mare.

Va rog sa observati ca nici nu am mai ridicat problema avocatilor catolici care se afla in orase cosmopolite, ca iesea un Scaraotki in persoana. Macar daca vietuiau si ei in orase cu adevarat romanesti, precum Slobozia sau Tandarei, poate-poate li se mai ierta ceva. Dar Timisoara ?

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Mihnea Dragomir:Nu mai bine va limitati la lumea catolica, daca pe cea ortodoxa nu o cunoasteti?
O cunosc, vai cat o cunosc de bine ! Cand m-am dumirit cat de bine cunosc realitatea de pe teren, am fugit cat am putut de repede.

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 16:15:07
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
O cunosc, vai cat o cunosc de bine ! Cand m-am dumirit cat de bine cunosc realitatea de pe teren, am fugit cat am putut de repede.
Macar acolo unde sunteti acum, poate binevoiti sa va ridicati privirea si pe verticala,nu doar sa priviti pe orizontala la realitatea din teren , cum ati facut-o inainte, nu de alta, dar realitatea trista s-ar putea sa va impinga fuga si mai departe, spre alte denominatiuni.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 17:00:09
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Hm! Asta da revelatie. Ei abia aceasta revelatie trebuia pusa la initierea thread-ului Revelatia mea. Pentru ca ce-a scris bietul nostru coleg ortodox acolo, paleste in fata unei asemenea... iluminari!!!

Citat:
Cred ca este mult mai greu sa fii avocat decat sa fii judecator. Ca avocat, de foarte multe ori trebuie sa pledezi impotriva adevarului pe care il cunosti foarte bine!... Judecatorul are sansa sa ramana echidistant. Daca se lasa manjit, este o alta problema!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 13.01.2013, 20:38:12
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
... am fugit cat am putut de repede.
Sprint? Sau ... mara/thon!...

Last edited by cezar_ioan; 14.01.2013 at 02:06:07.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23