Sa incepem prin a avea incredere in noi !
Chiar si pentru comunitatea din primul veac crestin, faptul minunat al eliberarii Sfantului Petru din temnita, de catre un inger, era greu de crezut. Omul cauta minunea , o doreste, dar cand ea se implineste devine circumspect. Mai ieri sau alaltaieri la topicul Generalitati , silvestar ne-a prezentat un filmulet. Ce discutii au iesit, greu de crezut si greu de inteles ! Asa este omul si la fel s-a intamplat si cu slujnica care a dus vestea eliberarii lui Petru a fos catalogata nebuna. Dar sa vedem fragmentul: "Si batand Petru la usa de la poarta, o slujnica cu numele Rodi, s-a dus sa asculte. Si recunoscand glasul lui Petru, de bucurie nu a deschis usa, ci , alergand inauntru , a spus ca Petru sta inaintea portii. Iar ei au zis catre ea : Ai inebunit . Dar ea staruia ca este asa. . . . . ( Fapte 12, 12-17 ) . Deci cu toate ca era adevarat, ea a fost facuta nebuna. Un cuvant grav, care arata cat de puterinic poate respinge omul cuvantul celuilalt. Problema insa nu este numai una de credinta, ci este una de incredere, de atitudine. Si atunci, dar si astazi avem putina, prea putina incredere in cei de langa noi. Mi-a fost dat sa aud de multe ori expresii de genul :" sa nu ai incredere in oameni", " sa te feresti de prieteni", "azi nu poti avea incredere in nimeni" etc. Expresiile enuntate dezvaluie o atitudine a noastra fata de ceilalti si a celorlalti fata de noi. Nu avem incredere in nimeni, pentru ca de cele mai multe ori si noi tradam increderea altora in noi , sau mai grav, ne-am pierdut chiar si increderea in noi insine. Cum ar fi lumea astazi, daca ne-am increde unii in altii , fara sa urmarim nimic rau ? Pana atunci insa intram in acest cerc al tradarii, al falsei si vicleniei incredintari , cu gandul ca am profitat de credulitatea unuia sau am demascat minciuna altuia. Ce putem insa face , ce depinde de noi ? Sa incepem prin a avea incredere in noi, iar apoi sa apreciem si sa sporim , sa cultivam si sa nu dezamagim increderea altora in noi.