![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
e frumos sa iubesti in ziua de azi si sa fi iubit problema e ca nu stiu cat de bine mam indragostit.probleama e ca fata pe care o iubesc a fost botezata de bunica mea iar parinti ei sunt fini bunici mele.vreau sa stiu daca mai pot inainta relatia ata sau nu?cine stie ceva va rog sami raspundeti.multumesc.crestinesc e bine sau nu se pot oficia casatorii in cazul asta .biserica accepta?
|
|
|||
|
|||
![]()
nimeni nu stie?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
si nu poate cere invoire de la biserica adika cea ce spuneti dvs e batut in cuie si nu se poate face nimic in cazul meu
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Viata merge mai departe si fara reguli religioase, si fara nunta in biserica, si fara binecuvantarea vreunui duhovnic care da sfaturi legate de cum sa iti organizezi viata in cuplu si familie, dar care vorbeste din carti, caci el nu are experienta in niciuna. Avem deja suficiente legi absurde - votate de parlament - carora trebuie sa ne supunem in Romania, chiar nu mai este nevoie de inca o masa de "atotpriceputi" care sa ne spuna cu cine sa ne casatorim, cum sa facem sex, ce pozitii si ce practici sexuale nu sunt bune, ce sa mancam si ce sa gandim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da ,este batut in cuie...Asa spun canoanele Bisericii...Daca te vei uni cu acea fata,vei avea parte de pedeapsa lui Dumnezeu,pentru acel pacat....Nu vei fi fericit....Casatoria este grea,in orice conditii,este o cruce a crestinului,nu incerca sa-ti faci o cruce pe care sa nu o poti duce....Citeste canoanele Bisericii ortodoxe si cred ca te vei lamuri pe deplin...intreaba un preot sau pe duhovnivul tau... Sper sa rezolvi problema..numai bine |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiu ca se fac exceptii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru o relatie nu cred ca poate cere binecuvantare, este oarecum si ridicol, iar daca continua relatia si ajunge in prejma casatoriei si nu primeste binecuvantarea? Eu totusi as vrea sa aud o trimitere mai directa, la un canon exact.. Biologic nu e o problema, iar spiritual de ce ar fi? |
|
|||
|
|||
![]()
Oameni buni, nu va jucati cu sufletul omului!... Si-asa este la grea incercare! Cum adica "El vrea o relatie, nu o casatorie!" geo.nektarios a spus exact ceea ce ar spune orice preot, calugar sau episcop. Cunosc un caz cand s-a insistat mult pana s-a gasit un preot mai binevoitor si i-a casatorit. Au nascut o fetita in aceeasi zi cu fiul meu cel mic. Dar la cateva luni dupa nastere, sotia (care era dispusa impreuna cu parintii sa faca absolut orice pentru ca aceasta casatorie sa aiba loc) a murit in chinuri mari, desi aveau o situatie materiala foarte buna si sotul ar fi dat oricat s-o poata face bine! Si nu e unicul caz! Toate sunt pacate mari, dar unele sunt strigatoare la cer si daca nu cad imediat pe unul sau pe amandoi parintii (depinde de conjunctura si compromis), atunci sigur va cadea pe copii, care pana la urma tot chinul si disperarea parintilor ajung.
ferrante, nu te intrista. Pentru voi acesta este un pas foarte important peste care trebuie sa treceti cu sinceritate, rabdare si intelepciune. Si o sa vedeti voi ce daruri frumoase va va face Dumnezeu, cand va veni timpul vostru. Ai incredere, iubeste-o ca un frate, ca u prieten adevarat, ca un adevarat si sincer prieten, pe prietena sau sotia prietenului lui, dar atat. Un om de caracter n-ar trebui sa-si faca probleme in acest sens! Tu ce parere ai despre tine? |
|
|||
|
|||
![]()
Ferrante,exista un proverb hindus:-Cu bani poti cumpara si laptele tigroaicei! Fii sigur ca daca platesti bine,vei obtine "clestele pt cuiul din inima ta" insa trebuie sa te gandesti ca nu poti cumpara divinitatea.Ia lucrurile usor,cu intelepciune,documenteaza-te bine,eventual "luati o pauza"sentimentala si sa nu faci nimic impotriva constiintei tale,caci sigur vei plati.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un sfat urgent, va rog!!! | OmuBun | Generalitati | 6 | 17.12.2012 11:29:27 |
Am nevoie urgent de un sfat! | Nico11 | Nunta | 27 | 25.08.2010 18:22:13 |
Urgent | laurschepsis | Umanitare | 0 | 14.06.2010 13:21:12 |
urgent | panaghia | Generalitati | 1 | 10.08.2008 13:19:41 |