![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In post putem asculta acatiste cantate ???si ce alta muzica se poate asculta si de unde pot gasi ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Iata un playlist cu adevarat incantator si linistitor:
http://www.youtube.com/watch?v=AE1Fz...rom=PL&index=1 Intr-adevar, si mie mi-a spus parintele ca in post sa nu mai ascult muzica lumeasca si sa incerc putina muzica clasica. Cu cea bisericeasca e mai greu, daca nu esti obisnuit.
|
|||
|
|||
![]()
Gandesc ca poti asculta tot ce este legat de Postul Mare...! Sunt foarte multe cantari frumoase! De altfel cred ca este ingaduit sa ascultam tot ce ne inalta sufleteste si nu ne risipeste...!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Iata ce mi-a trimis un bun prieten: un terirem, avand pe fond rugaciunea Sf. Efrem Sirul si niste vorbe duhovnicesti:
http://www.youtube.com/watch?v=p-q3QtNKjak
|
||||
|
||||
![]()
In post, fiecare se nevoieste dupa puterile sale.
Postul este oprirea de la anumite lucruri (mancaruri, fapte, etc) nepacatoase in sine ! Astfel, daca mie imi place nespus de mult Coca Cola, in post ar trebui sa renunt la a mai bea. Daca tie iti place sa asculti o anumita formatie de muzica usoara, in post ar trebui sa nu o mai asculti. Nu pentru ca muzica ar fi rea in ea insasi, ci mai ales pentru faptul ca faci o jertfa pentru Cel care s'a jertfit pe El Insusi pentru tine. Postul inseamna jertfirea a ceea ce ne place, aratand ca dragostea pentru Dumnezeu ne face sa renuntam la tot ceea ce ne place pe acest pamant. Fiecare sa renunte la ceva ce ii place mult de tot, chiar daca acel lucru nu intra in categoria "de dulce". Tinand cont ca inima mea se "indulceste" de anumite lucruri bune, este mai de folos a renunta la ele, pentru o perioada.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mie imi plac foarte mult cartofii prajiti. Cu toate ca stiu cat de nesanatosi sunt, tot mai mananc, din cand in cand.
Mi'am propus ca un post intreg sa nu ma ating de ei. A mers, desi destul de greu, mai ales ca cei de langa mine mancau. :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca mie mie de exemplu imi plac: cartofii prajiti, salata de vinete, ardeii copti, mancarea de cartofi, cartofi natur...mi-ar mai ramane doar sa adopt stilul de viata al chinezilor ![]() Post usor!
|
||||
|
||||
![]()
P.S. Am uitat de salata orientala...care imi place iarasi foarte mult, deci da, chinezoiaca ajung!!!
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Muzica | Patrie si Credinta | Spiritualitatea ortodoxa | 4 | 12.03.2017 00:12:54 |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Se asculta muzica in post? | Mia Mia | Postul | 3 | 03.05.2013 07:30:23 |
Muzica | tudor2012 | Muzica Bisericeasca | 40 | 12.07.2011 19:51:20 |
|