![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
In post, fiecare se nevoieste dupa puterile sale.
Postul este oprirea de la anumite lucruri (mancaruri, fapte, etc) nepacatoase in sine ! Astfel, daca mie imi place nespus de mult Coca Cola, in post ar trebui sa renunt la a mai bea. Daca tie iti place sa asculti o anumita formatie de muzica usoara, in post ar trebui sa nu o mai asculti. Nu pentru ca muzica ar fi rea in ea insasi, ci mai ales pentru faptul ca faci o jertfa pentru Cel care s'a jertfit pe El Insusi pentru tine. Postul inseamna jertfirea a ceea ce ne place, aratand ca dragostea pentru Dumnezeu ne face sa renuntam la tot ceea ce ne place pe acest pamant. Fiecare sa renunte la ceva ce ii place mult de tot, chiar daca acel lucru nu intra in categoria "de dulce". Tinand cont ca inima mea se "indulceste" de anumite lucruri bune, este mai de folos a renunta la ele, pentru o perioada.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mie imi plac foarte mult cartofii prajiti. Cu toate ca stiu cat de nesanatosi sunt, tot mai mananc, din cand in cand.
Mi'am propus ca un post intreg sa nu ma ating de ei. A mers, desi destul de greu, mai ales ca cei de langa mine mancau. :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca mie mie de exemplu imi plac: cartofii prajiti, salata de vinete, ardeii copti, mancarea de cartofi, cartofi natur...mi-ar mai ramane doar sa adopt stilul de viata al chinezilor ![]() Post usor!
|
||||
|
||||
![]()
P.S. Am uitat de salata orientala...care imi place iarasi foarte mult, deci da, chinezoiaca ajung!!!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa a spus si parintele azi la predica: daca omului ii place sa manance mere si mananca 10 mere pe zi, in post ar trebui sa incerce sa manance numai 5... daca ii place sa bea 3 cafele pe zi, sa incerce in post sa bea doar una... pentru ca daca noi nu reusim sa ne infranam de la aceste lucruri marunte si sa ne taiem voia si sa nu sa facem pe placul papilelor gustative, cum ne vom putea oare infrana de la manie, invidie, defaimare...?
|
|||
|
|||
![]()
Acel 'tu cand posesti ungeti capul si spalati fata' in afara de intelesul duhovnicesc ,prezentat foarte bine pe acest site in cateva topicuri,are si un inteles de bucurie .Adica ceilalti sa nu vada ca ai fi trist ,ca schimbi brusc genul de muzica,si treci pe muzica simfonica,daca pina atunci ascultai rock.Pentru ca atunci postesti pentru lauda (fara sa vrei poate)
Ci ceilalti sa te vada si mai bucuros si mai vesel,caci postesti Tatalui tau,care este in ceruri ,si El vede in ascuns postul tau. Da ,sacrifica aceasta muzica care o asculti de obicei,pentru cantari duhovnicesti,pentru ca asa simte sufletul tau,dar sa nu vada ceilalti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De exemplu. Imi plac chips'urile. Bun... ele nu sunt de foame, cat sunt de pofta. Cand vreau sa imi cumpar de la un magazin, trec mai departe. Merg acasa si mananc ce am. Citat:
Insa imi este atat de greu. Deprinderea cu vorba multa se vindeca greu. Citat:
|
|||
|
|||
![]()
multumesc pt toate postarile !!!
|
|
||||
|
||||
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Muzica | Patrie si Credinta | Spiritualitatea ortodoxa | 4 | 12.03.2017 00:12:54 |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Se asculta muzica in post? | Mia Mia | Postul | 3 | 03.05.2013 07:30:23 |
Muzica | tudor2012 | Muzica Bisericeasca | 40 | 12.07.2011 19:51:20 |
|