![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Moaștele Sfântului Antonie de la Iezer vor fi aduse spre închinare, pentru câteva zile, la Biserica cu hramul Sfântul Nicolae și Sfântul Antonie cel Mare din București, cartierul Titan (în apropiere de Poliție). Telefon 345 21 55.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta!!!
|
||||
|
||||
![]()
Te rog, care politie? Circa 12 (unde se declara evenimentele rutiere)? Am auzit la radio ca de maine....
|
|
||||
|
||||
![]()
Îmi cer iertare pentru răspunsul incomplet și întârziat.
Au venit deja de ieri (miercuri) Sfintele moaște, și vor rămâne până miercurea viitoare. Dimineața, slujba (Liturghia) începe la ora 7,3o. Se face slujbă și seara. La ora 20,30 este Sfântul Maslu. Biserica este f. aproape de Secția 13 de Poliție, Bd. 1 Decembrie 1918 (fostul bulevard Macaralei). În cartier este cunoscută sub denumirea "Poliția de pe Macaralei". Se poate ajunge cu autobuzul 311 și 101, sau cu tramvaiul 19. Se mai poate ajunge cu metroul (în direcția Anghel Saligny), până la stația 1 Decembrie (lângă Piața Trapezului) și apoi se pot merge și pe jos două stații pe linia tramvaiului 19. Pentru alte relații, la telefonul bisericii (345 21 55), răspunde permanent cineva. Last edited by Carmen FUNIERU; 23.09.2010 at 22:34:02. |
|
||||
|
||||
![]()
Multumim Carmen pentru informatiile complete...si apropo de titlul topicului "vizita unui sfant"....mi-am adus aminte de o astfel de vizita cand eram in manastire.
A fost acum cativa ani un an extrem de secetos..nu a plouat cateva luni si pamantul deja incepuse sa se crape, iarba era uscata si galbena, tin minte ca vacile cand erau scoase la pascut se intindeau sa manace frunze din copaci...se faceau rugaciuni de ploaie zilnic dupa vecernie... Aproape de manastirea noastra era o alta manastire care avea mostele intregi ale unui sfant....in astfel de situatii sunt scoase moastele sau icoanele facatoare de minuni in procesiune prin sate si alte manastiri pentru ca Dumnezeu sa se indure si sa ne scape de calamitate....in fine. S-a anuntat ca va veni o masina cu moastele Sfantului in ziua X la ora Y...Maica Stareta a anuntat tot satul cu ajutorul zilierilor, de aceasta procesiune. Credeti-ma ca ce a urmat a fost zguduitor...de la poarta manastirii si pana la intrarea in biserica, de-o parte si de alta erau oameni cu flori si lumanari in mana in asteptarea Sfantului.....cand clopotele au inceput sa bata si au anuntat ca masina urmeaza sa intre in manastire portile s-au deschis singure....eu am aflat asta mai tarziu, insa cand clopotele au inceput sa bata m-a cuprins un fior...parca venea un MARE EPISCOP....tot timpul am simtit o prezenta vie in manastire....nici cand a venit in vizita PF Teoctist cu o delegatie de episcopi din mai multe tari crestine nu a fost atata lume si atat incarcatura emotionala ca in ziua cand SFANTUL NE-A VIZITAT....bine comparatia nici nu e binevenita, dar as vrea sa pot reda in cuvinte dimensiunea trairii unui asemenea eveniment si nu cred ca am sa reusesc...nu am cuvinte sa ma exprim de fapt....
|
|||
|
|||
![]()
Tradiția și adevărul ca Persoană
![]() O scrisoare a Ieromonahului Serafim Rose către un căutător în cele duhovnicești Anul acesta, pe 2 septembrie, s-au împlinit 28 de ani de la trecerea la Domnul a ieromonahului american Serafim Rose, unul din cugetele strălucite și pline de discernământ duhovnicesc ale Ortodoxiei acestui veac. Spre prăznuirea fericitei pomenirii sale, am socotit potrivit să prezentăm cititorilor noștri o scrisoare inedită în română a Părintelui Serafim, în care, printre altele, își povestește intrarea în legătură cu predania vie și de-viață-dătătoare a Dreptei-slăviri. (R.H.) ![]() Dragă Ken, |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ar fi bine daca ar citi-o si alti "CAUTATORI" si ar lua aminte. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe parintele Serafim Rose!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Zambetul mortii unui sfant | Marius22 | Generalitati | 14 | 03.07.2013 16:08:36 |
Sfant, Sfant, Sfant ESTE Domnul Savaot | Eugen7 | Dogmatica | 4 | 16.01.2013 00:00:33 |
vizita la muntele Athos | marius din | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 31.10.2012 12:09:44 |
Vizita papala in 2013 ? | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 92 | 13.09.2012 21:04:03 |
Pacat, proteste la vizita Papei | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 18.10.2011 14:28:29 |
|