![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca e mai bine asa, decat sa deturnam discutia despre clopot, nu? Continuarea discutiei de aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=12472&page=3
Citat:
Citat:
„Mare ești tu, Doamne, și preavrednic de laudă (…) Căci pentru tine ne‑ai creat și neliniștită este inima noastră până sa-si afle odihna in tine.” (Sfântul Augustin). Last edited by Noesisaa; 03.05.2011 at 21:37:40. |
|
||||
|
||||
![]()
Vorbesti serios? Nu e o gluma? (eu nu am citit topicul despre clopot).
|
||||
|
||||
![]()
NU, nu e gluma, citeste topicul despre clopot. :D
|
||||
|
||||
![]()
Incep prin a spune ca nu doresc ca mesajele mele sa fie luate de rautati, interpelari; acest subiect a deschis un punct sensibil pentru mine si anume schimbarea ortodoxiei in catolicism. Si aceasta pentru ca nici acum 15 ani, cand o cunostinta a mea a devenit din ortodoxa - greco-catolica- nu am inteles de ce a facut-o. Mi s-a oferit explicatia unitatii de vederi intre parinti, care ar asigura pe viitor o crestere armonioasa a copiilor din punct de vedere spiritual. Argumentul nu m-a convins, pentru ca de atunci cunoasteam familii ...sa le zic "mixte", fara probleme de identitate religioasa ale copiilor.
O alta persoana, la care tin mult a devenit romano- catolica, impreuna cu fiul ei (mitetl pe atunci) pentru "a-i oferi alte sanse"- lumesti; se intampla ianinte de 1989. Nici asta nu am putut inteleg. Poate discutia cu alti membri ai forumului ma va ajuta sa asimilez schimbarile respective, sa le accept si sa le consider intr-adevar gesturi spirituale. Noesisaa, ma bucur si multumesc ca ai deschis acest fir! |
|
|||
|
|||
![]()
E alegerea ta!
Faptul că ai deschis un topic despre aceasta mie nu mi se pare un act de curaj ci mai degrabă o încercare de a testa felului cum privesc ortodoxii o astfel de hotărâre. Dacă ai fi fica mea aș fi tare mâhnită și aș încerca să te opresc. |
|
||||
|
||||
![]()
Asta, cu părinții și celelalte rude, este o mică problemă care se ridică celui care se convertește. Spun "mică" fiindcă între ce ne impulsionează Duhul Sfânt să facem și "nu"-ul familiei alegerea nu poate fi decât una. Și totuși, faptul că o convertire îi poate mâhni pe cei din familie e un lucru cu care proaspătul convertit trebuie să se obișnuiască și trebuie să caute o strategie pentru asta. Îmi aduc aminte că tatăl meu, care era și este convins că Dumnezeu a fost un comandant al unei misiuni intergalactice care ne-a vizitat pământul în vremuri preistorice, iar Isus un om cu puteri paranormale inițiat în India, a primit foarte prost convertirea mea. Cum adică, să las eu "ortodoxia noastră" ?
|
||||
|
||||
![]()
Totusi ce te-a facut sa treci la catolicism? Asa, in linii generale si daca nu te supara intrebarea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Am citit acum si pe topicul cu clopotul. Totusi, nu inteleg ce te oprea sa rostesti rozariul, sau sa citesti toma d'aquino sau mai stiu eu ce chestii catolice sa faci?:) Si eu am rozarii, si eu citesc din sfintii catolici, si eu am icoane catolice...si mie imi place foarte mult Jesu dulcis memoria (si O Jesu, Nomen Dulce ... si multe, multe altele...) :)
E adevarat ca inima mea nu se odihneste in cantatele astea, parca nu mi se potrivesc, desi le percep frumusetea. Dar cand cant " Domnul a imparatit, intru podoaba S-a imbracat" simt ca inima mea e chiar acolo... Totusi, cred ca trebuie sa fie ceva mai profund decat atat care te-a convins, nu? Unele argumente rationale...? Scuze de insistenta :)
|
||||
|
||||
![]()
Salutari Noesisaa,placut impresionata de bunul simt al tau de a deturna discutia aici :)
Sarmanul clopot,se pierduse in usoare polemici...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 18:36:35 |
|