Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2011, 21:44:18
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Vorbesti serios? Nu e o gluma? (eu nu am citit topicul despre clopot).
NU, nu e gluma, citeste topicul despre clopot. :D
Vechi 03.05.2011, 22:02:46
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
NU, nu e gluma, citeste topicul despre clopot. :D
E alegerea ta!
Faptul că ai deschis un topic despre aceasta mie nu mi se pare un act de curaj ci mai degrabă o încercare de a testa felului cum privesc ortodoxii o astfel de hotărâre.
Dacă ai fi fica mea aș fi tare mâhnită și aș încerca să te opresc.
Vechi 03.05.2011, 22:27:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Dacă ai fi fica mea aș fi tare mâhnită și aș încerca să te opresc.
Asta, cu părinții și celelalte rude, este o mică problemă care se ridică celui care se convertește. Spun "mică" fiindcă între ce ne impulsionează Duhul Sfânt să facem și "nu"-ul familiei alegerea nu poate fi decât una. Și totuși, faptul că o convertire îi poate mâhni pe cei din familie e un lucru cu care proaspătul convertit trebuie să se obișnuiască și trebuie să caute o strategie pentru asta. Îmi aduc aminte că tatăl meu, care era și este convins că Dumnezeu a fost un comandant al unei misiuni intergalactice care ne-a vizitat pământul în vremuri preistorice, iar Isus un om cu puteri paranormale inițiat în India, a primit foarte prost convertirea mea. Cum adică, să las eu "ortodoxia noastră" ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 03.05.2011, 22:35:02
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Totusi ce te-a facut sa treci la catolicism? Asa, in linii generale si daca nu te supara intrebarea.
Vechi 04.05.2011, 23:09:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Asta, cu părinții și celelalte rude, este o mică problemă care se ridică celui care se convertește. Spun "mică" fiindcă între ce ne impulsionează Duhul Sfânt să facem și "nu"-ul familiei alegerea nu poate fi decât una. Și totuși, faptul că o convertire îi poate mâhni pe cei din familie e un lucru cu care proaspătul convertit trebuie să se obișnuiască și trebuie să caute o strategie pentru asta. Îmi aduc aminte că tatăl meu, care era și este convins că Dumnezeu a fost un comandant al unei misiuni intergalactice care ne-a vizitat pământul în vremuri preistorice, iar Isus un om cu puteri paranormale inițiat în India, a primit foarte prost convertirea mea. Cum adică, să las eu "ortodoxia noastră" ?
Doamne fereste sa iti vina copilul acasa si sa iti spuna ca se leapada de credinta in care s-a nascut si a trait si ca se duce la nu stiu ce .... (era sa scriu o confesiune, dar sa nu se supere careva) din cucuietii din deal! Ar mai fi doar o "mica" problema?

Sau daca ti-ar spune copilul ca vrea sa treaca la ortodocsi, cum ai reactiona?
Vechi 04.05.2011, 23:23:24
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Doamne fereste sa iti vina copilul acasa si sa iti spuna ca se leapada de credinta in care s-a nascut si a trait si ca se duce la nu stiu ce .... (era sa scriu o confesiune, dar sa nu se supere careva) din cucuietii din deal! Ar mai fi doar o "mica" problema?

Sau daca ti-ar spune copilul ca vrea sa treaca la ortodocsi, cum ai reactiona?
Dacă fiul meu s-ar decide să se încorporeze într-o comunitate schismatică, mi-ar părea rău, mi-aș face un examen de conștiință să văd unde am greșit, m-aș ruga pentru sufletul lui. Dar, în mod sigur nu l-aș înjura, nu aș spune că e trădător, nu aș spune că nu a cunoscut catolicismul decât superficial. Aș aștepta, cu dragoste și răbdare să se întoarcă și, pentru el, aș tăia vițelul cel gras.

www.catehism.com
Vechi 04.05.2011, 23:27:18
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:
Dacă fiul meu s-ar decide să se încorporeze într-o comunitate schismatică, mi-ar părea rău, mi-aș face un examen de conștiință să văd unde am greșit, m-aș ruga pentru sufletul lui. Dar, în mod sigur nu l-aș înjura, nu aș spune că e trădător, nu aș spune că nu a cunoscut catolicismul decât superficial. Aș aștepta, cu dragoste și răbdare să se întoarcă și, pentru el, aș tăia vițelul cel gras.
Dar daca s-ar lauda cu asta, cu scopul de a-i convinge si pe ceilalti frati sa-l urmeze?
Vechi 05.05.2011, 00:19:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
nu aș spune că nu a cunoscut catolicismul decât superficial.
Nu i-ati spune asta din motive pedagogice ( scopul fiind care de fapt?) sau sunteti convins ca cineva ar putea cunoaste si practica temeinic romano-catolicismul si totusi sa devina protestant de exemplu?
Vechi 05.05.2011, 00:27:38
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu i-ati spune asta din motive pedagogice ( scopul fiind care de fapt?) sau sunteti convins ca cineva ar putea cunoaste si practica temeinic romano-catolicismul si totusi sa devina protestant de exemplu?
Oamenii cei mai stimabili, care își iau credința în serios, o practică și o studiază pot cădea victime ale Înșelătorului, față de care sunt ținte predilecte. Oare Martin Luther nu a cunoscut și nu a practicat romano-catolicismul în mod temeinic ? Dar preoții ortodocși din grupul Cuibul cu Barză, oare nu au practicat și cunoscut ortodoxia ? Dar "mitropolitul" Ghenadie și cei cu el ?

www.catehism.com
Vechi 05.05.2011, 11:01:54
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Daca dvs ganditi asa, cum sa nu ii astepte Dumnezeu cu bratele deschise si cu vitelul cel gras pe cei care au plecat aiurea din Casa Lui?

Asteptam deci cu rabdare si speranta intoarcerea fiilor risipitori, care, oricum, sunt mai bine primiti decat copiii care au stat acasa, cuminti :).

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune adrian35 Intrebari utilizatori 8 07.05.2010 18:36:35