Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2016, 14:58:49
Popescu.A Popescu.A is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.03.2016
Implicit Dezlegare juramant.

Azi am fost la spovedanie si (printre altele) am marturisit preotului ca am facut mai demult un juramant de care imi pare rau.

Stiu ca a jura este pacat si e logic ca suntem iertati pentru ca am facut juramantul in primul rand , dar intrebarea mea este :
Suntem dezlegati de acest juramant dupa spovedanie (suntem in continuare constransi de juramant) ?
Reply With Quote
Vechi 15.04.2016, 17:44:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Daca prin nerespectarea lui ai pagubit pe cineva, trebuie sa indrepti lucrurile.

Valabil pentru orice altceva, nu poti fi cu adevarat iertat daca greseala ta obliga la o reparatie care nu vrei sa o faci, indiferent ca e vorba de bani sau impacare.
Vechi 15.04.2016, 18:41:16
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Popescu.A Vezi mesajul
Azi am fost la spovedanie si (printre altele) am marturisit preotului ca am facut mai demult un juramant de care imi pare rau.

Stiu ca a jura este pacat si e logic ca suntem iertati pentru ca am facut juramantul in primul rand , dar intrebarea mea este :
Suntem dezlegati de acest juramant dupa spovedanie (suntem in continuare constransi de juramant) ?
respecta indicatiile pe care duhovnicul ti le-a spus la spovedanie
Vechi 15.04.2016, 21:14:53
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca prin nerespectarea lui ai pagubit pe cineva, trebuie sa indrepti lucrurile.

Valabil pentru orice altceva, nu poti fi cu adevarat iertat daca greseala ta obliga la o reparatie care nu vrei sa o faci, indiferent ca e vorba de bani sau impacare.
a, nu e de o astfel de natura.e mai degraba o imoralitate inutila care nu e distrugatoare(precum e malahia) in niciun fel , mai degraba ciudata cu atat mai mult nu supara pe nimeni.

Juramantul a fost facut de mine cand eram mai mic din impulsivitate si face referire la un articol de imbracaminte pe care il purtam obsesiv,parandumi-se astfel un pacat.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2016, 18:31:52
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Stii de ce juramantul este gresit?

Pentru ca atunci cand juram cerem ca Insusi Dumnezeu sa Judece lucrul respectiv dupa dreptatea Lui.

Iar daca gresim si calcam juramantul Dumnezeu va fi drept si ne va pedepsi.

Si pentru ca oamenii sunt extrem de slabi, cam toti isi calca juramantul.

De asta ne spune Hristos: sa nu jurati.

Sa-ti ceri iertare in fata lui Dumnezeu pentru juramant si sa-i spui sa te dezlege de el, pentru ca tu ca om ai gresit cand ai jurat. Si sa nu mai juri in vecii vecilor pentru motivul de mai sus.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2016, 22:35:24
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Popescu.A Vezi mesajul

Duhovnicul ce raspuns ti-a dat?
Reply With Quote
Vechi 04.05.2016, 14:20:16
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Stii de ce juramantul este gresit?

Pentru ca atunci cand juram cerem ca Insusi Dumnezeu sa Judece lucrul respectiv dupa dreptatea Lui.

Iar daca gresim si calcam juramantul Dumnezeu va fi drept si ne va pedepsi.

Si pentru ca oamenii sunt extrem de slabi, cam toti isi calca juramantul.

De asta ne spune Hristos: sa nu jurati.

Sa-ti ceri iertare in fata lui Dumnezeu pentru juramant si sa-i spui sa te dezlege de el, pentru ca tu ca om ai gresit cand ai jurat. Si sa nu mai juri in vecii vecilor pentru motivul de mai sus.
Aveti perfecta dreptate , nu am sa mai fac ! Mi-am cerut iertare la spovedanie si am citit o rugaciune de dezlegare. Sper sa fie invatatura de minte atat pentru mine cat si pentru altii sa nu faca aceeasi greseala.
Reply With Quote
Răspunde