![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Azi am fost la spovedanie si (printre altele) am marturisit preotului ca am facut mai demult un juramant de care imi pare rau.
Stiu ca a jura este pacat si e logic ca suntem iertati pentru ca am facut juramantul in primul rand , dar intrebarea mea este : Suntem dezlegati de acest juramant dupa spovedanie (suntem in continuare constransi de juramant) ? |
|
|||
|
|||
![]()
Daca prin nerespectarea lui ai pagubit pe cineva, trebuie sa indrepti lucrurile.
Valabil pentru orice altceva, nu poti fi cu adevarat iertat daca greseala ta obliga la o reparatie care nu vrei sa o faci, indiferent ca e vorba de bani sau impacare.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Juramantul a fost facut de mine cand eram mai mic din impulsivitate si face referire la un articol de imbracaminte pe care il purtam obsesiv,parandumi-se astfel un pacat. |
|
||||
|
||||
![]()
Stii de ce juramantul este gresit?
Pentru ca atunci cand juram cerem ca Insusi Dumnezeu sa Judece lucrul respectiv dupa dreptatea Lui. Iar daca gresim si calcam juramantul Dumnezeu va fi drept si ne va pedepsi. Si pentru ca oamenii sunt extrem de slabi, cam toti isi calca juramantul. De asta ne spune Hristos: sa nu jurati. Sa-ti ceri iertare in fata lui Dumnezeu pentru juramant si sa-i spui sa te dezlege de el, pentru ca tu ca om ai gresit cand ai jurat. Si sa nu mai juri in vecii vecilor pentru motivul de mai sus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|