Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2009, 08:42:20
Ana-Maria09 Ana-Maria09 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.05.2009
Implicit dați-mi un sfat

Doresc să merg la un alt duhovnic,insă nu aș vrea să-l supăr nici pe duhovnicul meu actual.credeți că este bine ceea ce fac?
Reply With Quote
Vechi 23.05.2009, 11:40:52
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria09 Vezi mesajul
Doresc să merg la un alt duhovnic,insă nu aș vrea să-l supăr nici pe duhovnicul meu actual.credeți că este bine ceea ce fac?
Cred ca cel mai bine e sa-i spui ce te nemultumeste la el, precum si dorintele tale aspirationale.Sinceritatea va poate ajuta pe amandoi sa intelegeti daca chiar exista o problema intre voi sau e doar o inchipuire.

In acest articol ai sa gasesti care sunt cazurile in care se poate schimba duhovnicul http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri5.htm

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 23.05.2009, 11:53:59
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

Citat:
ana, daca vrei si o alta parere nu e neaparat sa-ti schimbi duhovnicul. te poti duce la un parinte care ti se pare tie induhovnicit pur si simplu numai ca sa-i ceri un sfat. asta nu il va supara pe duhovnicul tau. nimeni nu-ti interzice sa ceri un cuvant din partea unui parinte intelept.
insa sunt lucruri diferite. una e sa ceri un sfat de la un alt duhovnic si alta e sa iti schimbi duhovnicul...
Vechi 23.05.2009, 11:57:18
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Implicit ...

daca vrei sa il schimbi atunci trebuie sa fii sincera si sa ai motive care sa nu-l raneasca. de exemplu, nu s-ar fi suparat daca aveai un prieten si acesta ti-ar fi cerut sa aveti duhovnic comun. atunci ai fi putut sa mergi la duhovnicul lui, iar al tau ar fi inteles fara sa se supere...
Vechi 23.05.2009, 13:09:44
Junior Member

Implicit

Motivul pentru care vreau să merg la un alt duhovnic este distanța dintre mine și duhovnicul meu actual.cu el mă întâlnesc doar în posturi în schimb cu acesta la care vreau să merg mă întâlnesc aproape în fiecare zi deoarece are biserica foarte aproape de unde stau eu acum.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2009, 13:24:55
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Implicit ...

Citat:
Motivul pentru care vreau să merg la un alt duhovnic este distanța dintre mine și duhovnicul meu actual.cu el mă întâlnesc doar în posturi în schimb cu acesta la care vreau să merg mă întâlnesc aproape în fiecare zi deoarece are biserica foarte aproape de unde stau eu acum.
atunci e mai mult decat simplu. sunt sigur ca duhovnicul tau va intelege. chiar e recomandat sa mergi la un duhovnic care iti este mai la "indemana".
du-te si spune-i cu incredere. o sa fie bine. crede-ma!
Doamne ajuta!
Vechi 23.05.2009, 13:42:01
Junior Member

Implicit

Vă mulțumesc pentru sfaturi
Reply With Quote
Vechi 24.05.2009, 15:14:39
bobobobo bobobobo is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.05.2009
Implicit parerea ea

Citat:
Vă mulțumesc pentru sfaturi
Draga mea, indiferenta daca iti este mai aproape sau nu duhovnicul trebuie ales cu grija mare......tare mare. Duhovnicul pentru suflet este ca si medicamentul pentru trup. Ce te faci daca la o infectie doctorul iti prescrie doar aspirina?? te vei face bine??Asa si cu duhovnicul. Acum poate nu ai probleme prea mari dar va veni timpul sa le ai si atunci ce faci ?? Tu singura trebuie sa stii cu cine esti compatibila cand vorbesti despre suflet. Apoi duhovnicii trebuie sa aiba multa expierienta pentru ca un sfat gresit sau un canon dat gresit poate distruge viata unui om. De aceia vezi prin tara multa lume migrand dintr-o parte in alta, merg pe la manastiri sau mai stiu eu pe unde in cautarea unor adevarati preoti duhovnici. Se spune ca in Ro sunt o sumedenie de popi si cativa preoti.
Dumnezeu sa te ajute !
Reply With Quote
Vechi 25.05.2009, 02:04:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nici prin manastiri viata nu e roza, si acolo is plini de "popi" daca e sa o iei asa, dar mie mi se pare o judecata pripita si de la un duh rau.

Cati preoti ai cunoscut tu sa spui ca majoritatea sunt asa si pe dincolo?
Asa gandesc si protestantii.

Daca motivul este distanta nu are de ce sa se supere daca chiar este duhovnic si nu altceva, va intelege nevoia ta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Va cer un sfat Dreamm Generalitati 20 12.07.2011 09:46:19
Un sfat? silent assasin Generalitati 24 30.03.2011 22:24:41
un sfat va rog monacu Impartasania (Taina Euharistiei) 14 25.03.2011 15:01:31
Un sfat? Simona-Marilena Generalitati 35 03.10.2009 15:56:10
un sfat de la voi pacifistul Generalitati 19 14.10.2008 19:30:25