![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
As vrea foarte mult sa stiu despre cei ce din diferite motive: boala, deprimare, deznadejde sau pur si simplu disperare, ajung sa isi ia viata.
Tragedia este ca la acest gest recurg foarte multi tineri iar internetul are un rol nefast aici, indruma efectiv cum sa se ajunga la reusita nenorocirii. Cum poate fi ajutata o asemenea fiinta care a infaptuit aceasta tragedie impotriva firii lui? Ce sanse de iertare are in fata lui Dumnezeu? Cum putem noi, cei ramasi, ajuta la iertarea lui in fata Bunului Dumnezeu? Sunt intrebari la care cu greu pot gasi un raspuns datator de speranta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar să revin... Cu mulți ani în urmă o foarte apropiată prietenă a făcut un astfel de gest cu care nici astăzi nu m-am împăcat, deși au trecut 11 ani! Offf, offf și iar offff! Am vorbit atunci cu destui preoți și chiar cu un preot prieten comun de-al nostru care a cunoscut-o bine. Era o fată împlinită profesional (cadru universitar cu doctorat în literatură la Oxford), cu prieteni dragi, cu o familie unită... Nici astăzi nu înțeleg... Toți preoții cu care am vorbit mi-au spus că tot ce pot face este să mă rog în cămara mea pentru ea. Să nu o trec în pomelnice la Liturghii... Aprind lumânări pentru ea, în timp închegându-se în mintea mea o rugăciune particulară. |
|
|||
|
|||
![]()
Draga malmo, s-a mai discutat despre asta aici
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ght=sinucidere Au spus mai multi acolo tot felul de lucruri care ne indeamna sa nu deznadajduim si sa ne rugam pentru o persoana care a facut un asemenea gest. Dumnezeu este bun si nu se stie de fapt in ce stare a murit acea persoana, in ultima clipa a putut sa se pocaiasca .. Curaj! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu știu...
|
|
|||
|
|||
![]() De asta zic, poate totusi n-a fost o sinucidere. Posibilitatile sunt multiple, inclusiv o criza temporar care i-a afectat judecata. Biserica nu condamna pe cei care s-au sinucis avand probleme mentale iar aici cred ca intra inclusiv cele temporare. Poate ar trebui totusi pomenita la Liturghie.. |
|
|||
|
|||
![]()
Sau poate a fost chiar crima, cine stie??
Si eu cred ca in caz de dubiu cat de mic ar trebui pomenita la liturghie. Doamne ajuta si Dumnezeu s-o odihneasca! |
|
||||
|
||||
![]()
Sinuciderea e cea mai inalta treapta a pacatului... din cate stiu e destul de grav pt. cei care regurg la un astfel de gest.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici vorbă de crimă ... S-a spânzurat în casă, era singură...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre viata...intrebare | tigerAvalo9 | Generalitati | 18 | 04.07.2011 12:05:05 |
despre viata vesnica | iordan | Din Noul Testament | 22 | 05.05.2010 17:23:01 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Despre viata ingereasca! | alecsandru | Calugarul | 65 | 22.03.2007 12:04:36 |
|