Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2010, 21:31:00
arifa arifa is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.06.2006
Smile Mot

Buna, pe 29 mai o sa iau motul baietelului meu, iar pe invitatiile pentru acest eveniment as dori sa scriu o rugaciune, ma puteti ajuta cu o rugaciune potrivita pentru un bebelus, nu neaparat pentru eveniment pentru ca nu stiu cat este de crestinesc acest obicei.Pe bebele meu il cheama Ioan David Cristian...Va multumesc din suflet!
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 21:55:06
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=#711204]Rugaciune pentru copii[/COLOR][COLOR=#711204]
[/COLOR]
Doamne Dumnezeule, care prin stiinta Ta ai creat pe om din lut si i-ai dat suflare de viata, binecuvantand-ul si spunand: Fii roditor, inmulteste-te si umple pamantul; si in Cana Galileii prin Fiul Tau adevarat, ai binecuvantat cununia, si prin aceasta ai binecuvantat si nasterea copiilor.
Cu smerenie ma rog bunatatii Tale, cerandu-Ti sa binecuvantezi si sa ai mila intotdeauna de acesti copii cu care m-ai binecuvantat.
Pazeste-i de toate relele vazute si nevazute. Porunceste ingerilor Tai, sa fie intotdeauna cu ei si sa le indrepte pasii numai spre lucruri bune, ca ei sa Te preamareasca pe Tine, in toate zilele vietii lor.
Amin.
http://www.biserica.org/Publicatii/R...nte/index.html

Iata ce am gasit eu. Sa iti traiasca bebelusul si sa fie sanatos si ocrotit de Nascatoarea de Dumnezeu!
Vechi 17.04.2010, 22:25:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de arifa Vezi mesajul
Buna, pe 29 mai o sa iau motul baietelului meu, iar pe invitatiile pentru acest eveniment as dori sa scriu o rugaciune, ma puteti ajuta cu o rugaciune potrivita pentru un bebelus, nu neaparat pentru eveniment pentru ca nu stiu cat este de crestinesc acest obicei.Pe bebele meu il cheama Ioan David Cristian...Va multumesc din suflet!
Sa-ti traiasca multi ani fericiti ! N-am sa pun o rugaciune , pentru ca cea pusa de Ana Maria este foarte frumoasa , ci , doar atat iti spun , de-l cheama si Cristian , e lucru mare si cat se poate de crestinesc si bucuriile vor fi pe masura . Doamne ajuta !
Vechi 17.04.2010, 22:43:34
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Sa va traiasa Arifa si sa va bucurati neincetat unul de celalalt. Cat priveste rugamintea ta, eu nu am facut si nici nu voi incuraja taierea motului. Nu are nimic in comun cu invatatura Bisericii. De aceea nu-ti voi recomanda nicio rugaciune in acest sens.

Mi-a placut mult acest articol. Poate ai vreme sa-l cittesti:
http://www.crestinortodox.ro/datini-obiceiuri-superstitii/turte-moturi-alte-bazaconii-68717.html
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 00:49:59
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Implicit urare

Cu mult drag iti transmit si eu pe aceasta cale ,tot binele din lume ,bunul Dumnezeu si Maica DOMNULUI sa va dea putere sa va cresteti copilul in pace si bucurie .Frumos nume i-ati pus copilului ,sanatate multa ,pace si bucurii .Doamne Ajuta.

P.S.Acum 11ani cind a trebuit sa facem "asa zisul Mot al copilului"nasul lui nici nu a vrut sa auda de asemenea obiceiuri .Deci eu am ascultat de nasul nostru ,fiind si om de biserica si am facut doar o simpla petrecere de ziua de nastere.Nu i-am taiat din par,nu i-am rupt turta ,iar ca si distractie am incercat sa ii dam sa aleaga de pe o tava lucruri.Si baietelul meu a ales atunci :un foarfece ,pieptene si un pix.Si ca o culme a ironei el acum viseaza sa ajunga pilot de avioane.Se culca cu acest gind si se trezeste cu el.Deci nu are nici o legatura cu ce alege cind e mic dupa tava ,cu ce va face cind va deveni mare.Acum dupa atitia ani ma bucur ca nu am facut mare petrecere si nici nu am uzat de obiceiurile acestea si pentru aceasta ii multumesc nasului care a avut mare intelepcine in acele momente.Noi asa am procedat ,pina la urma fiecare este liber sa faca cum considera.Sa ma ierti ,daca te-au deranjat vorbele mele.Doamne Ajuta.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 14:12:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Cum a ramas cu casatoria..?
Reply With Quote
Răspunde