![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
FOCUL ETERN - PURIFICARE SAU PEDEAPSĂ?
Vreau să vă spun că m-am gândit deseori la perspectiva reală a Iadului,nu doar a Raiului,și vrem nu vrem ne apare și acesta imagine și posibilitate nu doar in creștinism și în orice religie sau curent spiritual, chiar și în viața terestră, multi pare că trăim într-un foc purificator interior. Însă oricât de speriați am fi de acesta idee a Iadului,a pedepsei,a osândei,a distrugerii,nu avem cum sa o ignorăm, evitam sau confruntăm. Așa este corect, sănătos și necesar,din partea noastră să stăm față în față cu acesta realitate spirituală. Să nu mai vorbim,mai ales cei din tradiția ortodoxă și chiar catolică unde sfinții mereu își pun moartea și iadul in fața lor. “Ține-ți mintea în Iad și nu deznădăjdui” a spus un mare sfânt al veacului nostru, știți voi care,pe mine unul m-a marcat încă de când eram adolescent acest Sfânt. Ei bine,aici în acest punct, mă îndepărtez de perspectiva martorilor lui Iehova, și chiar de teologia (neo)protestantă,aici le spun “la revedere” deși în multe alte puncte dau mâna cu ei, fiindcă unde vom călători noi,chiar biblic,ei refuză să o facă deși este , așa cum am spus, tot tărâm biblic,dar dacă ar face aceasta călătorie,nu s-ar mai lega cu viziunile lor,care se mențin rudimentare in zona de perspective “după moarte”. Să stai “în așteptare” până la a doua venire într-un somn “inconștient “ chiar nu pare prea”lucrativ “din punct de vedere spiritual și chiar existențial, și nu este nici “biblică”, acesta abordare, deși unele pasaje par să o susțină. Adică puteți întreba orice martor al lui Iehova sau neoprotestant, și veți primi răspunsul de mai sus. Isaia 33:14 VDC [14] PĂCĂTOȘII SUNT ÎNGROZIȚI în Sion, un tremur a apucat pe cei nelegiuiți, care zic: „Cine din noi va putea să rămână LÂNGĂ UN FOC MISTUITOR? Cine din noi va putea să rămână lângă niște FLĂCĂRI VEȘNICE?” Păi ce-ai făcut…. Mai jos aveți și traducerea martorilor lui Iehova 14 Păcătoșilor din Sion le este frică. Un tremur i-a cuprins pe apostați: «Cine dintre noi poate să locuiască lângă un FOC MISTUITOR? Cine dintre noi poate să locuiască lângă niște FLĂCĂRI CARE NU SE STING?». Așa,deci Iadul nu-i doar o invenție a Noului Testament,a Bisericii Creștine? Din păcate și eu cădeam in acesta “ipoteza” că ar fi o inovație a Creștinismului,a curentelor păgâne,asimilat de biserica de-a lungul timpului. Nu,avem chiar în Vechiul Testament,in Isaia,o descriere CLARĂ! Desigur,ei vor spune că este o descriere a pedepsei care va veni după judecata finală, aplicată celor care nu s-au “pocăit”. Pentru cei care consideră acest loc,unul viitor,care va apărea doar la Ziua Domnului,sau Marea judecată finală: Isaia 30:33 VBRC2020 [33] Căci de multă vreme este pregătit Tófetul(Rugul), este pregătit chiar și pentru rege; l-a făcut adânc și lat, un rug cu foc și lemne din belșug: suflarea Domnului îl va aprinde ca pe un șuvoi de pucioasă. Dacă nici acesta nu va convinge, și veți spune că da există,este pregătit,dar încă nu este pus în funcțiune… Tot găsim noi un pasaj,care să arate că acest Iad,este funcțional chiar în prezent, dacă nu găsim, măcar știm ce ne așteaptă. Mi se pare că nu i-a coborât de vi în Sheol, să-i pună la somn și odihnă. Psalmi 55:16 VBRC2020 [16] Să cadă, dar, MOARTEA peste ei, să COBOARE de VII în LOCUINȚA MORȚILOR (Sheol), pentru că RELELE umplu locuința lor și lăuntrul lor! De ce? Isaia 14:9, 11 VDC [9] LOCUINȚA MORȚILOR (SHEOL) SE MIȘCĂ până în ADÂNCIMILE ei, ca să te PRIMEASCĂ la sosire; ea TREZEȘTE înaintea ta UMBRELE, pe toți mai-marii pământului, scoală de pe scaunele lor de domnie pe toți împărații neamurilor. [11] Strălucirea ta s-a coborât și ea în LOCUINȚA MORȚILOR, cu sunetul alăutelor tale; AȘTERNUT de VIERMI vei avea și VIERMII te vor ACOPERI. Vedeți ce primire călduroasă are Satan in Sheol/Iad? Oare a fost aruncat acolo sa se odihnească? Adică este corect să credem că Sheolul este locația standard pentru toți cei care mureau? Geneza 25:8 VBRC2020 [8] ABRAHAM și-a dat duhul și A MURIT după o bătrânețe fericită, bătrân și sătul [de zile], și A FOST ADĂUGAT la POPORUL SĂU. Geneza 49:33 VBRC2020 [33] Când IACOB a terminat de dat porunci fiilor săi, și-a strâns picioarele în pat, și-a DAT DUHUL și a fost ADĂUGAT POPORULUI SĂU. Deuteronomul 32:50 VBRC2020 [50] Tu(MOISE )VEI MURI pe muntele pe care urci și vei fi ADĂUGAT la POPORUL TĂU, după cum AARON, fratele tău, a murit pe muntele Hor și a fost ADĂUGAT la POPORUL LUI, Psalmul 16:10 VDC [10] Căci NU VEI LĂSA SUFLETUL MEU în LOCUINȚA MORȚILOR, nu vei îngădui ca preaiubitul Tău să vadă putrezirea. Psalmul 49:14-15 VDC [14] Sunt duși ca o turmă în LOCUINȚA MORȚILOR, îi paște MOARTEA și, în curând, oamenii fără prihană îi calcă în picioare: li se duce frumusețea și LOCUINȚĂ MORȚILOR le este LOCAȘUL. [15] Dar mie Dumnezeu îmi va SCĂPA SUFLETUL din LOCUINȚĂ MORȚILOR, căci mă va lua sub OCROTIREA LUI. (Oprire) A mers careva din cei drepți in Sheol? NU! Voia cineva să meargă în Locuința Morților? NU! Stăteau acolo în vreo așteptare,la odihnă într-un somn? NU! Locuința Morților nu este decât pedeapsă prin MOARTE,iar moartea este îndepărtarea de Dumnezeu,este consecința PĂCATULUI. SHEOL=IAD Vom continua….