Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2025, 15:37:03
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Ca unul care cunoaște erezia foarte bine, fiindcă am consumat-o in cantități industriale,de la o vreme te cam saturi și chiar dezguști de ea, însă cel puțin rămâi cu capacitatea de a o depista foarte ușor după.

Și din fericire simți nevoia să te întorci la învățăturile sănătoase,chiar dacă au gust vechi și nu sunt mereu așa de atrăgătoare și plăcute la gust.

Însă nu strică să le adăugi puțină aromă,un plating atrăgător și puține condimente.

Uneori le poți deghiza în erezii:)

Am consumat în ultima vreme foarte mult conținut al “predicatorilor de stradă”,nu neapărat din Romania, fiindcă la noi nu se “înjosesc “ la nivelul ăla,ci predică din clădiri cât casa Poporului,sau noul “fenomen” Zanny sau cum îl cheamă,care a descoperit că l-a găsit pe Hristos și acum poate trebuie sa ne pocăim toți, fiindcă noi facem doar ce fac vedetele, după ce merg la toate podcasturile.

Abia când vezi că mass-media și internetul promovează “convertiri” și “învățături” in nu știu ce hristosi mincinoși,atunci poți fi sigur că nu este lucrarea lui Dumnezeu acolo.

Un hristos fals, și învățători falși in hristos sunt lansați direct către cei care încă nu l-au găsit pe Hristos cu adevărat.

Pentru ceilalți nu-i necesar că consumă satanism direct,gen Beach Please sau alte forme de “cultură”.

Practic asediul a început demult și se intensifică pe toate planurile.

Și tot acest circ nu are nicio legătură cu Dumnezeu!

Dacă ateismul și secularizarea erau primejdioase.

Distorsionarea religiei, credinței, spiritualității este extrem de periculoasă.

Fiindcă acum este “sezonul” învățătorilor MINCINOȘI!

……

Bun,acum să vedem exact care este scopul acestui Foc, rămânând strict la perspectiva biblică.

Și deasemenea vom incerca sa înțelegem și acele pasaje de “Foc veșnic”.

Eu tind sa cred că chiar dacă Focul și Pedeapsa sunt veșnice,asta nu înseamnă că omul trebuie sa stea mereu în ele.

Tocmai aici este marea diferență și lucrul pe care majoritatea nu îl înțeleg sau nu vor să-l accepte.

DA, FOCUL acela arde etern, însă nu te pune nimeni să stai în el pentru totdeauna.

Are rol strict purificator, și deasemenea pedeapsa este un instrument de a îndrepta Raul făcut.

Adică multi căutăm dreptatea lui Dumnezeu,și vedem tot Raul și suferința creata de mulți pe pământ.

Ei bine toți vor avea parte de Suferință la rândul lor, fiindcă:

DUMNEZEU ESTE DREPT!

Dacă nu ar exista un Iad,unde să se îndrepte cei păcătoși,cei iremediabili,cei care au ieșit din Ierarhia divină,nu ar exista Justiție!

Iadul este un loc Corecțional,nu o sentință Capitală!

Știm cu toții acele pasaje “definitive” utilizate de neoprotestanti și martorii lui Iehova, le-am menționat în alte topicuri despre viața după moarte.

In care se specifica că nu mai este “nicio lucrare “ nimic în locuința morților,că avem sau viața veșnică sau pedeapsă veșnică etc.

Însă tabloul nu este complet doar utilizând câteva pasaje, așa cum v-am arătat mai sus,și pasaje care arată un SHEOL mai dinamic.

Isaia 4:4 VBRC2020
[4] Când Domnul va SPĂLA MURDĂRIA fiicelor Siónului și va CURĂȚI sângele Ierusalímului din mijlocul lui printr-un DUH de JUDECATĂ și printr-un DUH de FOC,

Avem aici imaginea unei curățiri prin FOC/ARDERE

Din păcate unele traduceri nu folosesc termenul FOC,ci “nimicire”, inclusiv traducerea ortodoxă,iar în Cornilescu,doar traducerea literală, folosește “ardere”.

Isaia 4:4 VDCL
[4] după ce va SPĂLA Domnul MURDĂRIA fetelor Sionului și va curăți sângele Ierusalimului din mijlocul lui, prin duhul de judecată și prin DUHUL de ARDERE.

Mai jos vedem din nou o purificare prin FOC, pentru a pregăti Poporul pentru Dumnezeu.

Zaharia 13:9 VBRC2020
[9] Voi face SĂ ÎNTRE [această] TREIME în FOC, îi voi LĂMURI cum se lămurește ARGINTUL și-i voi ÎNCERCA așa cum se încearcă AURUL. Ei vor CHEMA NUMELE MEU, și eu le voi răspunde. Eu voi spune: „ ACESTA este POPORUL MEU ”, iar ei vor zice: „ DOMNUL este DUMNEZEUL nostru”.

Acuma eu nu spun că acest FOC este neapărat Iadul, însă cu siguranță orice om care dorește o apropiere de Dumnezeu trebuie PURIFICAT.

In acesta condiție umană păcătoasă n-ai cum sa te apropii de Dumnezeu,doar fiindcă ai umblat toată viața cu o Biblie in mână sau că ai pupat toate moaștele.

Acum Cireașa de pe tort,am pus mulți “pocăiți” in dificultate cu acest pasaj și probabil și mulți ortodocși nu-l vor gusta fiindcă este de regulă în pasaj definitoriu pentru PURGATORIU:

1 Corinteni 3:13-15 VBRC2020
[13] LUCRAREA FIECĂRUIA va fi dată pe față, căci ZIUA [DOMNULUI] o va face cunoscută, pentru că ÎN FOC va fi DEZVĂLUITĂ și FOCUL va ARĂTA cum este LUCRAREA fiecăruia. [14] Dacă LUCRAREA pe care cineva o CONSTRUIEȘTE deasupra RĂMÂNE, va primi RĂSPLATĂ, [15] dacă lucrarea lui VA FI ARSĂ, va fi PEDEPSIT. El va fi TOTUȘI MÂNTUIT, dar NUMAI ca PRIN FOC.

Cugetați dragii mei asupra acestor pasaje, citiți întregul capitol…

Vom dezvolta…