![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am o intrebare, legata de un pasaj biblic, care in mod sigur izvoraste din propriile mele necunostinte si pe care nu am apucat-o inca sa o pun vreunui preot. Ma refer aici la fuga lui Iosif si a Sf. Fecioare Maria impreuna cu Pruncul Sfant in Egipt din cauza lui Irod.
in Ev. dupa Matei, la capitolul 2, sunt urmatoarele versete: 13. După plecarea magilor, iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui și fugi în Egipt și stai acolo până ce-ți voi spune, fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă. 14. Și sculându-se, a luat, noaptea, Pruncul și pe mama Lui și a plecat în Egipt. 15. Și au stat acolo până la moartea lui Irod, ca să se împlinească cuvântul spus de Domnul, prin proorocul: "Din Egipt am chemat pe Fiul Meu". Se pare ca Irod ar fi murit in anul 4 d.Hr., ceea ce insemana ca Familia Sfanta a stat minim 2, 3 ani in Egipt. Pe de alta parte, la Evanghelia dupa Luca, la capitolul 2, apare ca: 21. Și când s-au împlinit opt zile, ca să-L taie împrejur, I-au pus numele Iisus, cum a fost numit de înger, mai înainte de a se zămisli în pântece. 22. Și când s-au împlinit zilele curățirii lor, după legea lui Moise, L-au adus pe Prunc la Ierusalim, ca să-L pună înaintea Domnului. 23. Precum este scris în Legea Domnului, că orice întâi-născut de parte bărbătească să fie închinat Domnului. Nelamurirea mea este urmatoarea: conform Sarbatorii Intampinarii Domnului, Pruncul Sfant ar fi fost dus dupa 40 de zile de la nastere la Templul din Ierusalim, unde a fost intampinat de Sf. Proorocita Ana si de dreptul Simeon. Totusi cum este posibil acest lucru, daca Familia Sfanta fugise deja in Egipt, pentru ca banuiesc ca nu ar fi putut sa mearga si la Ierusalim in mijlocul persecutiilor ordonate de Irod? imi cer scuze pentru intrebare, pur si simplu am vrut sa imi lamuresc mie acest aspect. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O nelamurire. | Templier Knight | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 05.03.2012 00:23:55 |
nelamurire | mirela.b | Calugarul | 77 | 22.07.2011 23:49:35 |
Nelamurire !? | ducesa | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 9 | 04.12.2010 12:23:26 |
nelamurire | cristina83 | Generalitati | 2 | 28.10.2007 18:22:40 |
|