![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Unui copil la adoptie parintii i-au schimbat numele .Acum are 19 ani stie ca e infiat dar refuza sa vobeasca despre asta si e foarte greu sa-i spui adevarul in conditiile in care el nu e interesat .Se trece in pomelnic si s-a spovedit cu numele primit ,numele lui de la botez cred ca-l stie dar nu inseamna nimic pentru el nu se recunoaste. Or fi primite aceste pomelnice,il asculta Dumnezeu si pe el ?
Doamne iarta-ma ! Last edited by iliana; 29.08.2010 at 23:23:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Numele de botez este cel care se trece in pomelnic.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va multumesc mult pentru raspuns.
|
|||
|
|||
![]()
Rugati-L pe Dumnezeu sa va calauzeasca pasii.
|
|||
|
|||
![]()
Eu am un copil care sa nascut in strainatate si a fost botezat aici cu alt nume.parintele ne-a spus ca de acum inainte asa sa-l trecem in pomelnice cu numele dat la botezx si asa sa-l pomenim la orice rugaciune pentru ca in fata lui dumnezeu el poarta numele cu care s-a numit la sf botez.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Numele primit la botez nu mai este rostit niciodata,considarandu-se ca in acest mod s-a schimbat si destinul persoanei,dar la rugaciune si la casatoria religioasa se rosteste numele primit la crestinare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca dvs banuiti ca el stie ceva,eu va spun ca el STIE, dar pastreaza tacere asupra subiectului din delicatete si dragoste fata de parintii lui adoptivi, spre a nu-i expune unor explicatii care ar putea fi stanjenitoare pentru toata lumea,iar lui i-ar rascoli o rana dureroasa pe care o poarta in suflet de multa vreme, de cand a auzit in jurul lui primele vorbe soptite si priviri tintite ca ".....este adoptat.....". Cu ajutor de la Dumnezeu lucrurile se vor aseza. Last edited by Adriana Cluj; 31.08.2010 at 01:45:31. |
|
||||
|
||||
![]()
e o superstitie babeasca, in vechime( in Romania prin unele locuri si in zi de azi) unui copil bolnav i se schimba numele pentru a "pacali" moartea, nu cunosc originea acestui ritual dar cu certitudine nu are a face cu crestinismul...insa din pacate delasarea preotilor in a si face meseria a dus la diluarea credintei si combinarea ei cu fel de fel de superstitii ridicate la rang de dogma... dar nu intru in detalii intru nu asta e subiectul topicului...cat despre problema ridicata aci, cred ca baiatul ar trebui pomenit cu numele de botez intrucat la punerea numelui preotul face o rugaciune in ziua a 8a de la nastere si tot odata ar trebui pregatit pentru a i-se spune ca este infiat
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Punerea numelui | costel | Botezul | 10 | 04.06.2012 01:03:58 |
Schimbarea numelui la hirotonie? | costel | Preotul | 1 | 01.05.2012 13:55:53 |
alegerea numelui | ramona-elena | Botezul | 13 | 01.03.2010 14:21:50 |
Ce inseamna de fapt botez si feluri de botez | sophia | Botezul | 8 | 30.01.2010 10:02:22 |
|