alegerea numelui
"Numele bebelusului se pune de catre parinti,insa cu binecuvantarea preotului,care citeste o rugaciune speciala la punerea numelui noului nascut,deoarece cu acel nume sta inaintea lui Dumnezeu la judecata.
Nu este bine sa se puna bebelusului doua sau mai multe nume,caci toti sfintii au avut un nume,afara de cateva exceptii.Mai grav este insa cand i se pune bebelusului un nume crestin de sfant si al doilea nume necrestin sau de alta credinta crestina.In asemenea cazuri la biserica si la slujbe se pomenste numai numele crestinesc din calendar.
Cei ce poarta nume de sfinti au in viata si dupa moarte mare ajutor,caci sfintii carora le purtam numele se roaga neincetat pentru noi si ne ajuta in primejdii,in suferinta."( "Calauza ortodoxa in biserica" de Arhimandrit Ioanichie Balan)
Ce este si ce nu este adevarat in acest text?Care este explicatia logica?De ce se pune doar un nume?
Eu personal cred ca un suflet=un nume cu care mergem la Judecata de apoi.Eu am respectat acest lucru,nu doar din convingere ci si pentru a nu gresi,si am numit-o pe fetita noastra Iraida(5 martie)
|