![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Salutare!
Dupa cum spune si titlul am foarte multe nelamuriri/intrebari legate de Biblie si nu numai.. Sa incepem, fireste, cu geneza unde scrie ca dupa ce Cain l-a ucis pe Abel, Cain s-a dus in tinutul Nod unde s-a casatorit.Cum este posibil asa ceva? Nu erau ei primii si singurii oameni pe pamant? De unde alta tara populata cu oameni? Acum daca Adam si Eva au fost primii oameni nu este logic sa presupunem ca urmasii lor s-au inmultit prin incest? iar incestul este pacat.... Poate ma lamureste si pe mine cineva. Asta ar fi prima, vor urma si alte intrebari. Multumesc anticipat! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In cazul in care nu ai citit nimic pana acum pe acesta tema ar fi util sa precizezi carei confesiuni apartii pentru ca cei de pe forum sa stie cam ce lecturi sa-ti recomande.In situatia in care nu apartii nici unei confesiuni si esti agnostic/ateu/alta religie cel mai bine este sa te orientezi spre sfaturi/explicatii/indrumare catre persoane cu pregatire temeinica in acest sens pentru a avea parte de un inceput asa cum trebuie. In situatia in care nici unul dintre aceste sfaturi nu iti este de folos si ai o alta viziune despre modul cum ar trebui sa primesti raspunsuri atunci poti contacta admin site-ului sau poti astepta sa vezi cine iti va raspunde in modul ales de tine. Multa bafta.Toate cele bune |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc de raspuns!
N-am postat acolo pentru ca am de gand sa ating mai multe subiecte nu numai Vechiul Testament. De citit am citit foarte mult din toate domenile, scrierile religioase sunt cele care ma nedumiresc si ridica cele mai multe intrebari datorita lipsei de logica. Am fost botezat crestin ortodox dar sunt in cautarea unor raspunsuri. Numai bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi,cand intri pe site,sus in dreapta vei gasi optiunea ,,cautare" prin articolele/sectiunile site-ului.Nu ezita sa o folosesti,poate fi de real folos.Numai bine si tie,poate alti ortodocsi vor dori sa te ajute intr-un mod mult mai eficient. |
|
|||
|
|||
![]()
catalin2 daca este asa de ce Biserica condamna incestul daca el este chiar punctul de plecare al doctrinei?
Scotland The Brave multumesc pentru sugestie, o sa caut scrierile Parintiilor. Am stat de vorba cu multi oameni ai Bisericii niciunul nu m-a lamurit, mi-au dat raspunsuri la fel de ilogice, unul a fost chiar categoric si mi-a zis sa nu mai pun atatea intrebari ca voi ajunge in iad:)) Am mai citit din discutii aici pe forum desi, recunosc, nu am putut avea rabdare prea multa pentru ca se vorbea mult pe langa subiect, asa ca m-am hotarat sa deschid o discutie proprie. In continuare astept pareri de la userii forumului. Multumesc! |
|
|||
|
|||
![]()
Subiectul este epuizat pe un alt topic (deja ti s-a dat trimitere).
Daca spui ca ai citit carti lamuritoare care nu te-au lamurit, sincer cred ca de fapt nu ai citit , altfel nu veneai cu astfel de intrebari de baza, explicate bine si pe larg de Sfintii Parinti. (si tot in spirit ortodox, spun ce gandesc: troll.) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca vrei sa scoti, ai acolo cate carti doresti, unele foarte rare, scumpe, care de obicei nu se prea intampla sa ai ocazia sa le cumperi. Iti recomand Hronograf, de acolo. Acolo se explica foarte multe intrebari in legatura cu vechiul testament.
|
||||
|
||||
![]()
Aici ai link pentru Hronograf :
http://www.4shared.com/document/gEeA...graf_1837.html Toate cele bune.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nelamuriri | Higinia | Generalitati | 23 | 06.05.2010 00:14:57 |
nelamuriri | mariamary | Generalitati | 4 | 23.01.2010 11:04:24 |
Iisus, Sf.Taine si Sf.Apostoli - nelamuriri | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 31 | 17.12.2009 08:50:09 |
Cateva nelamuriri | zoridezi | Din Vechiul Testament | 17 | 28.09.2009 18:41:21 |
Nelamuriri cu privire la slujbele pentru nascuti | sophia | Botezul | 4 | 22.06.2009 18:17:35 |
|